dinsdag 28 april 2009

De huiskamers: een traditie


Vorige zaterdag landde er voor de tweede keer een vreemde vogel in onze living. Iets wat deze huismus ten zeerste kon appreciëren. Jokke Schreurs kwam er dik anderhalf uur lang deuntjes uit zijn gitaar toveren en boy oh boy, wat kan die man spélen! De bindteksten waren trouwens ook heel grappig, waardoor de stiltes tijdens de nummers afgewisseld werden met gegniffel en gegiechel uit het publiek. Lovely!

Supertof concept, zo'n huiskamervoorstelling. Je surft naar de website, mailt hen voor een afspraak en voor je 't weet zitten er een steengoeie artiest en een stuk of dertig mensen in je living! Iedereen (behalve de gastvrouw en -heer) betaalt 6 euro inkom, de huismussen zorgen voor hapjes en drankjes en vragen hier al dan niet een kleine vergoeding voor.

Ik zou zeggen: organiseer dat ook eens. Het is echt een speciale ervaring om zo'n theater- of muziek-voorstelling in je eigenste woonkamer te mogen hebben. We kregen trouwens alleen maar goeie reacties van het 'publiek'. Iedereen was verbaasd over het straffe effect dat 1 man + 1 gitaar in 1 living kan hebben.

Ik gloeide de hele zondag nog na van de happy happy feelings.

6 opmerkingen:

Astrid zei

30 MENSEN? Dat past niet vrees ik. Of zeg ik dat nu omdat ik gewoon niet zo'n held ben en dus niet zomaar op zo'n site zou reageren om ineens een huis vol vreemden te hebben...

Ik mail je nog voor die kaartjes. Tis een beetje druk met stagebezoeken momenteel, drukker dan ik had gehoopt.

sarah zei

Maar het zijn dus wel buren en vrienden he, je mag zelf mensen uitnodigen. Oeps was dat niet duidelijk? :)
Je 'gig' wordt wel bekend gemaakt op de site, dus die mensen moet je ook binnenlaten, maar wij kenden toch iedereen hoor.

En ivm de kaartjes: no worries! Anders stuur ik ze wel op?

Cyriel zei

Wat ontzettend leuk!
De bedrijven en kunstenaars in onze straat openen elk jaar een weekend lang hun deuren en dit jaar (ik doe voor het eerst mee) verzorgen we ook optredens tussendoor. Dus ja, bij ons thuis. Spannend!

NoeKs blogt... zei

Da's een tof idee, zeg!

ninainvorm zei

Dat is superleuk, net zoiets als een huiskamerrestaurant! Ik zou het ook wel spannend vinden hoor, allemaal 'vreemden' in je huis (zeker met al mijn kwetsbare keramiek-collecties! ;)), maar als de meesten bekenden zijn valt het natuurlijk nogal mee.

Greet zei

Hé Sarah, Greet hier, van de overkant van de straat - wij waren er bij en 't was idd heel gezellig. Merci voor de gezellige avond!