donderdag 8 januari 2009

Receptieblabla

Haa, januari. Haa, nieuwjaarsrecepties.

Ja, al wat da’k u kan wensen he. Ja, en een goeie gezondheid he. Ja, en eindelijk eens een babietje he. Oh, maar dat zal nog niet voor direct zijn, hoor, nee nee, eerst nog een beetje reizen. Jaja. Ja, lekkere hapjes he. Jaja.

Ik ben niet zo’n fan van nieuwjaarsreceptie- en andere small talk. Of nog erger: drie kussen geven aan wildvreemde, raar ruikende, gek kussende mensen. Ik vergeet ook elk jaar opnieuw wie ook alweer die Belangrijke Mensen zijn die me komen begroeten. Dat mijn collega me dan moet influisteren dat de allerbelangrijkste mens op de receptie me net een hand kwam geven. Terwijl ik net heel elegant een gloeiend heet hapje probeer weg te werken. Of breed glimlachen naar iemand waar je door de drukte niet bij kan, met een stuk vlees tussen je tanden. Jep, that's me! De hapjes en bubbels, I love it, maar moeten al die zinloze gesprekjes en toebehoren daar nu echt bij? Zouden we dat niet kunnen afschaffen? Vindt iémand dat echt léuk?

Ik denk: gewoon binnenkappen die hapjes en vooruit met de geit. Ik blijf op recepties meestal ook bij de mensen hangen die ik al een béétje ken om de koetjes en kalfjes discreet te omzeilen. Naar recepties gaan om te (gaat even kotsen) netwerken, ik mag er niet aan denken!

Dus, bij voorbaat, mocht ik u binnenkort tegenkomen op een of andere receptie: al het beste gewenst voor het nieuwe jaar en een goeie gezondheid, want dat blijft toch het belangrijkste he. Jaja.

Mag ik dan nu nog zo’n lekker, warm kaashapje? Dank u wel.

11 opmerkingen:

Sid Frisjes zei

Wij (lees ik) kienen meestal netjes uit waar te gaan staan zodat de mensen met de hapjes/drankjes wel langs ons moeten. Verder duren de recepties op het werk meestal zo'n 3 à 4 uur en eindigen die met licht beschonken mensen die veel klap hebben tegen de directie. Benieuwd wat dat dit nu gaat geven na een half jaartje crisis.

Verder vond ik mijn "dat het beste van vorig jaar het slechtste van dit jaar mag zijn" ook wel ne goeie. Jammer dat ik mijn lach niet kon inhouden.

Anoniem zei

jullie hebben tenminste allemaal nog een receptie op het werk (overheid, niet?) - hier bij ons niets van dattem... wâârke... maar toch ook van hier uit: ne gelukkige, en een goej gezondheid enzo he, ja

:-)

NoeKs blogt... zei

Oh vreselijk zijn die verplichte aangelegenheden! En alleen al omdat ze sociaal verplicht zijn, zijn ze niet gezellig. Maar de hapjes dan weer wel, haha, die zijn heeeel gezellig meestal ;)

Anoniem zei

Jaahaa, d'er staat er mij ook zo eentje te wachten volgende week. Leuk leuk leuk! Ik zal mijn lang gezicht nu al maar opzetten.

Anoniem zei

Ik vind dat leuk. Het hele jaar door bel en mail ik me een liesbreuk vanop mijn lichtjes te grote bureaustoel en ik vind het heel fijn om minstens 1 keer per jaar die mensen allemaal eens de hand te schudden en OPRECHT het beste te wensen.

Anoniem zei

Hier gelukkig geen borrel, maar een uitgebreide lunch. Lekker met mijn collega's genieten van luxe broodjes, gerookte zalm en verse jus. En die speech van de baas neem ik maar op de koop toe.

Anoniem zei

mijn standaardzinnetje voor dit jaar als mensen vragen "wat mogen we u wensen voor 2009": voor mij veel minder werk, en voor R. veel beter werk.

Nah.

Ja, én een goei gezondheid enzo, he, ja. :)

Anoniem zei

Ik heb niet eens een borrel...

Anoniem zei

als student ontsnap ik daar lekker aan. toen ik nog een werkmens was wenste ik de mensen die mij een fijn nieuw jaar wensten vaak binnensmonds een frissere adem toe... hier worden er naar goede noord-amerikaanse traditie ook prijzen voor employee of the year enzo uitgedeeld. ik krijg daar kiekevel van. maar E ging toch maar fijn met een schone h&m bon lopen, maar die vermelding hoefde er voor hem niet bij te zijn, denk ik ...

Catweazle zei

ben maar content met je receptie. Ik heb vandaag te horen gekregen dat we de nieuwjaarsreceptie alsook het eindejaarsgeschenk dit jaar mogen vergeten.
en dit omdat het contrast te hoog zou zijn met de te komen besparingen.
Schitterend zoiets.

Anoniem zei

Ik ben helemaal mee! Ja, helemaal!!
Cis