vrijdag 2 mei 2008

Melancholie

Toen ik gisteren aan de geldautomaat stond, schoot me plots het idee te binnen dat mijn mama vroeger bijna nooit geld uit de muur haalde. Dat deed je toen gewoon nog bij de bank.
Het deed me denken aan de tijd dat peper&zout-chips een ware revolutie was. Dat er in de jingle van Vandenborre nog met geen woord over multimedia gerept werd.

En aan de tijd dat je je niet kon voorstellen dat iemand in de hele wereld zoiets spectaculairs als SuperNintendo Mario Bros. kon maken. Waah! Om van Mario Bros. 2 nog maar te zwijgen! Daar kon je voor- én achteruit gaan in een level, en niet alleen in een rechte lijn naar die vlaggenstok. En Mario Bros. 3! Woehoew! Een dino waar je op kon gaan zitten en die met zijn tong een supergrote worm kon opslokken? Wie verzint het, seg!

Toen we dat gisteren met mijn neefjes speelden (ja ok, bijna de hele dag, maar het was dan ook héél slecht weer) leek het wel of het rechtstreeks uit de prehistorie werd doorgestraald.
Maar dat vonden ze net superleuk, mijn neefjes. Weinig geweld, veel leukere levels, niet te ingewikkeld, geen overontwikkeld kaske dat je bijna niet meer in je handen kan houden. Gewoon: leuk, ouderwets, gezellig familie-entertainment. Ook geschikt voor tantes en nonkels. Die voor één keer in deze PlayStationtijden hun neefjes ook eens lekker kunnen afdrogen.

8 opmerkingen:

veerle zei

Zoonlief is nog niet aan PlayStation toe. Maar ik hou mijn hart al vast voor als het zover is, want als er nu iets is wat me helemaal niet interesseert, ja,...

Kakeltrut zei

Ah, die mooie tijden... toen we zes roze Bubblicious sjieken tegelijk in onze mond staken en heelder dagen Space Invaders op den Atari speelden (of is dat van voor uwen tijd?)

E. Stilker zei

Sarah: je wordt oud joeng!

sarah zei

@kakeltrut: bubblicious... hmmm.. lekker chemisch! nog nooit space invaders gespeeld trouwens...:)

@erik: ge hebt gelijk!! ;)

B. zei

which reminds me: wanneer komt dat nintendo-avondje for grown-ups only er nu? ;)

Sid Frisjes zei

Ik droog iedereen af met Mario Bros! Dringend die Nintendo bij Ann uit de kast halen.

.s zei

@sid: hahahahaha! Ik ben de Sugar Jackson onder Mario Bros-adepten, dus ik zou nog maar eens goed nadenken over die battle...

Sid Frisjes zei

Deal makker... ik geef er een patat op en ga dan douchen...

Mario 1 (de über mario): je mag kiezen hoe je me wil verslagen:

1/ op punten
2/ meeste levens halen/behouden
3/ uitspelen op tijd
4/ 2 keer uitspelen met één leven
5/ over de vlag springen