maandag 30 april 2007

Gezocht: m/v met stalen zenuwen en goed geheugen


Gisteren op ons picknickdekentje in het Rivierenhof een nieuw spel leren kennen: Jungle Speed.
Het gaat zo: iedere speler heeft een stapel kaarten voor zich en iedereen draait om beurt een kaartje om. Als twee kaarten dezelfde vorm hebben, moet je om ter snelst de "totem" pakken (dat houten ding hierboven op de foto). De speler die de totem niet heeft kunnen pakken krijgt dan de omgedraaide kaarten van de andere. Bedoeling is om zo snel mogelijk van al je kaarten af te zijn.
Ik vind het persoonlijk héérlijk. Het voldoet voor mij aan alle voorwaarden die een spel moet hebben:
  1. het is een soort van veredelde memory, waarbij je geheugen op de proef gesteld wordt
  2. het is makkelijk om mee te nemen
  3. het duurt niet lang om klaar te zetten
  4. je moet er snel voor zijn
  5. er komen geen cijfertjes of ingewikkelde strategieën aan te pas
  6. ik kan het goed

Ik heb vriendlief net de opdracht gegeven ons eigen exemplaar van dit zalige spel te gaan kopen. Dus: als je jezelf kan vinden in bovenstaande omschrijving, gelieve contact op te nemen met ondergetekende voor een spannend avondje!

donderdag 26 april 2007

Op de fiets

Ik wil -mmhphghf- wel een nieuwe post maken maar er -ghghgfmph- zitten -tuf- beestjes in mijn -bwerchh-rochel- mond en -kokhals, kokhals- in mijn werchfmfpff ogen, g*dvergrmmml!

dinsdag 24 april 2007

Ontb-eitje

Zaterdag komt het Geslacht Vanlaer brunchen. U kent hen wel, medeblogster Bieke met kerel en kinders.

Vanzelfsprekend wordt het een gastronomisch festijn, een heerlijk relaxed en gezellig etentje, zonder al te veel last minute werk zodat ik lekker mee aan tafel kan zitten.
Iedereen die zijn benen al eens onder onze tafel heeft geschoven weet uiteraard dat die middag gewoon niet kan mislukken.

Edoch: brunchen vind ik heerlijk maar ik heb er zelf niet zoveel ervaring mee.

Ik ben vanochtend begonnen met het menu in mijn hoofd samen te stellen.
Tot nu toe zit ik aan:
- zelfgemaakte tonijnsla (niet te versmaden!)
- kaasjes en vlees met het lekkerste brood aller tijden (van bakkerij Lietaert)
- tortilla à la Erik
- yoghurt met muesli
- veel vers fruit

Ik zou graag ook een glaasje cava schenken, maar aangezien Bie geen bubbels lust, moet ik misschien eerder richting cocktail gaan.
Hmm... Was er niet iemand van mijn bloggers die een cocktail-cursus volgt?

Recepten zijn altijd welkom. Maar denk eraan: there are no buns in my oven! Ik heb momenteel namelijk geen oven. En ook geen buns.

Ik dank u.

woensdag 18 april 2007

Wat ik me gisteren afvroeg

Ok, de Russen zijn in 't land, de rode vlag hangt uit én Tante Rosa is op bezoek. Allemaal heel nuttig als je echt van plan bent om kindjes te kopen. Maar dat ben ik de laatste 13 jaren echt nog nooit van plan geweest.
Dus dat waren 13 jaren x 12 maanden = 156 x maandstonden helemaal voor niks!

Dus vroeg ik me gisteren af: zou het niet handig zijn als -en dit moet zeker mogelijk zijn met de huidige snufjes en technologieën- er gewoon een "Die Tijd Van De Maand-Aan-en-Uit-Knop" geïntegreerd zou kunnen worden in het lichaem der vrouwmenschen.
Zonder medische complicaties, gewoon één druk op de knop en je bent er vanaf. Of je bent er net niet meer vanaf, zoals je wil.

Denk maar eens aan wat een besparing het zou zijn zonder al die overbodige maandverbanden en tampons! Denk aan het milieu, dat ons dankbaar zal zijn! Denk aan al die pijnstillers die je niet meer moet nemen! Denk aan die platte buiken! Denk aan de hele mannelijke wereldbevolking die opgelucht ademhaalt omdat hun vrouwen niet meer zo humeurig zijn! Denk aan die propere onderbroeken! Denk aan die vijf extra dagen in de maand seks!

Begin het al maar te roepen hoor: "Sarah for president!"

woensdag 4 april 2007

Boodschap van algemeen nut


Hoe hard de zon ook schijnt, er gaat toch niets boven mijn overheerlijke dinosauruskoeken met een goei tas koffie!