Vroeger, toen ik voor mijn verjaardag nog mocht kiezen wat ik wou eten, koos ik bijna altijd “veldsla met crèpkessaus”: heerlijke armemensenkost. Het was eigenlijk gewoon veldsla met gekookte aardappeltjes en spekjes in een azijnsausje.
Nu kan ik elke dag kiezen wat ik wil eten, dus gisteren heb ik nog eens de hedendaagse variant van deze overheerlijke maaltijd gemaakt. Zoals ik het graag heb: afwasbesparend en snel klaar!
Nodig:
Veldsla (eventueel gemengd met wat rucola)
Spekjes (gerookt)
Zoete aardappelen
Pijnboompitten
Balsamico-azijn van goeie kwaliteit
Zwarte peper uit de molen
Doen:
Schil de zoete aardappelen, snij ze in blokjes of schijfjes, kook ze (niet te plat) en giet af.
Was ondertussen de veldsla (of rucola) en laat uitlekken. Doe de sla in een kom en giet er wat balsamico-azijn en zwarte peper over. Goed mengen.
Rooster de pijnboompitjes kort in een pan (zonder olie) en zet opzij.
Doe olijfolie in dezelfde pan en bak er de spekjes in. Haal ze met een schuimspaan uit de pan als ze klaar zijn, en zet opzij.
Bak in dezelfde pan de zoete aardappelen nog eventjes op, op een hoog vuur.
Nu kan je zelf zoveel sla, spekjes, pijnboompitjes en zoete aardappelen opscheppen als je wil (in mijn geval is dat heel veel van alles ;). Doe er nog een goeie scheut balsamico-azijn over en… hmm…!
Met dank aan den Jamie en An!
7 opmerkingen:
bij ons heette dat crepkesnoen, en was dat met andijvie, maar ik vond dat walgelijk.... tja
Nog nooit gehoord van dat recept. Zal ik zeker eens uitproberen.
Sara.
Mr. Coolinary, watch out!
Veggie for life!
grtz,
duan.
ps: euhm, foto's, verslag, grote reis,... provincie-stijl?
Mja, mr coolinary heeft het wat druk met tegels van de muur slagen om lekkere receptjes, foto's, en dankbetuigingen voor de wok online te zetten :-)
En coolinary is sinds kort een team, willen of niet!
graag gedaan Coolinary
Een reactie posten