donderdag 3 mei 2007

It’s a kind of magic (magic, magic)


Gisteren naar het optreden van Cat Power in Brussel geweest en op weg naar daar gepasseerd langs de Reyerslaan.

De Reyerslaan: wie had gedacht dat ik daar ooit écht zou komen!
Vroeger, als zevenjarig braaf kind, had het iets magisch’, zo’n fictieve plaats: “…en stuur dan een gele briefkaart naar huppeldepup, Brt, Reyerslaan zoveel…” (Trouwens, die gele briefkaarten, wat is daar ooit mee gebeurd? Maar dat is een ander verhaal.)

Ik had me toen nooitofnooitofnooit kunnen voorstellen dat ik daar op een doordeweekse avond zomaar zou voorbijkomen, langs de VRT-toren op de Reyerslaan, wohooow! Hetzelfde met nieuwslezers, omroepsters en andere “tv-figuren”: die bestaan dus echt! Ze hadden vrouwen, kinderen, mannen, huishoudens, vuilzakken, ja, ze moesten zelfs naar het toilet! Bleek achteraf.

Voor mij, als zevenjarig Saartje, leek het wel of ze verdwenen ook als je de knop van de tv uitduwde (je moest dat toen nog zelf doen, weet je nog wel). Als ik nu Martine Tanghe of Pol van Merlina tegenkom in ’t stad, kijk ik zelfs niet meer op (ok, toegegeven, soms nog wel een heel klein beetje, maar magisch is het al lang niet meer).

Of het Liegebeest! Ik dacht dus dat dat ding echt bestond he! Niet moeilijk: bij elke verjaardag kreeg ik een verjaardagskaart van hem… Er stond dan wel een leugen op, wat het er voor mij alleen maar echter op maakte. Dat het elk jaar dezelfde kaart was had ik toen nog niet in de mot. Ik heb die plaat toen ook grijsgedraaid, zelfs al was die helemaal krom gebogen van achter in de auto in de zon te liggen. Er was een tombola bij waarbij Dikkie zijn kleren verloot werden. En iedere keer deed ik alsof ik niet wist welk het winnende nummer was.

Super Liege Liegebeest, Super Liege Liegebeest… Niemand die weet dat ik hier ben… Hoewel ik de kasteelheer ben…

8 opmerkingen:

Anoniem zei

ik heb een puzzel van het liegebeest. hihaaa goeienouwentijd M

E. Stilker zei

Eh....... hoe was Cat Power?

(echt de eerste keer op de Reyerslaan?)

sarahzegthallo zei

Nee niet mijn eerste keer, hoor, maar gewoon vroeger leek me dat zo'n "speciale" plaats. Ben er intussen al wel een paar keer gepasseerd, don't worry ;)

Cat Power was ok, maar eerder neigend naar teleurstellend. Ik was wel blij voor haar dat ze koffie dronk ipv liters whiskey, ze zag er ook veel beter en gelukkiger uit, maar de Dirty Delta Blues (band die erbij was) vlakte alle liedjes een beetje af door er een bluesversie van te maken. Soms echt bijna slaapverwekkend. De cd's zijn tot nu toe altijd véél beter gebleken...

Sid Frisjes zei

Coolste concertbespreking van Cat Power ooit. Als het liegebeest niet heerst dan weet ik het ook niet meer hoor... Daar keken wij met heel de familie vroeger bij de bomma en de bomma naar... Stond dat kasteel niet op een eiland dat rondvloog? Soit, dat is wat ik me ervan herinner!

sarahzegthallo zei

Wow, jij had lesbische grootouders of wat?? Cool! En zo vooruitstrevend voor die tijd seg!

Ik keek daar ook zondagavond bij mijn bomma en bompa naar!

Liegebeest was idd op een rondvliegend eiland. Als je de foto op de platenhoes bestudeert, zie je de visdraad die het eiland vasthoudt en de wolken van watjes. Lang leve de jaren tachtig!

Dat was trouwens Frank Dingenen he, die stem van Liegebeest.

nats zei

Frank Dingenen als Liegebeest. Dat wist ik dus niet hè. Alé, daar gaat de magie....
Maar ik was ook een fan van het eerste uur.

nats zei

en wij vonden cat power best wel goed, toen wij haar een tijd geleden in de ab hebben gezien.
maar wisselende stemmingen zijn haar handelsmerk, heb ik begrepen.

.s zei

Froes? Froeoeoeoeoes! Laat mij hier uit!