maandag 26 februari 2007

Die tijd van de maand, ja

Beste kledingketenmagnaten,

Tijdens die periode van de maand (en anders eigenlijk ook), willen wij vrouwen écht geen felle TL-lampen in de pashokjes. Wij willen gezellige, ruime paskamers met gedimd licht. Wij hebben echt géén nood aan helse lampen die elk detail 1000 keer uitvergroten.

En nu ik dan toch bezig ben.

Wij willen spiegels die werken als verdunners. Zeker tijdens dié periode van de maand. Want dan voelen wij ons alleen maar pappig en onsexy.
En wij willen, waarom ook niet, levensgrote foto’s op de pashokjeswand. Foto’s van knappe mannen die vol bewondering in katzwijm vallen voor onze ongeëvenaarde uitstraling en de ene “ooh” na de andere prevelen.
Als u geen foto’s kan vinden mogen het ook levende exemplaren zijn. Maar dan wel achter glas. Met een aan-en-uit-knopje. We willen natuurlijk niet dat al die mannen ons tijdens het omkleden kunnen zien in onze makkelijke maar lelijke bomma-onderbroek. Gewoon een enthousiast publiek, zal ik maar zeggen, verkrijgbaar op eenvoudig verzoek.

Dat is toch niet te veel gevraagd, hoop ik, beste kledingketenmagnaten?

Wij willen trouwens ook geen onvriendelijke verkoopsters, maar toffe homo’s met een natuurlijk gevoel voor mode en sexy kleren. Mannen die het echt wel kunnen weten. Die net dat ene perfecte accessoire voor ons gaan halen. Mannen die je verzekeren dat dat kleedje voor jou gemaakt is, terwijl je niet bang hoeft te zijn dat hij het alleen maar zegt om met je de koffer in te duiken. Mannen die kirren van plezier en samen met jou een vreugdedansje doen als je eindelijk de lekkerste broek van heel het noordelijk halfrond gevonden hebt.

Dat, beste kledingketenmagnaten, zou ik heel erg appreciëren, als u dat nu eens kon voorzien bij mijn volgende bezoekje aan de Meir.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

... en gordijnen die volledig sluiten... en voldoende kapstokken om al onze passpullen in een vlotte beweging op te hangen... en geen zweetvoetengeur van diegene voor ons... en niet om de minuut komen vragen of het past... en inderdaad VEEL (terechte) COMPLIMENTEN als we dat kotteke dan uiteindelijk durven te verlaten in die tijd van de maand ;-)

Sara

Miss K zei

... ons ook tactvol durven zeggen als wat we aanhebben ons ECHT niet staat (kwestie van ons niet al te belachelijk te maken)

Anoniem zei

En als we dan toch bezig zijn :
Waarom heb ik in de H&M maatje 36 en geraak ik in de Zara met moeite in een 38?
Beseft de Zara wel dat ik, rekening houdende met de periode van de maand, mij dan nog eens EXTRA DIK voel?!
Zucht...

Sarah zei

Hoe kan je je nu extra dik voelen als je ergens in een maatje 36 geraakt?

Miss K zei

mmm, net wat ik wilde zeggen...

Sid Frisjes zei

Ik hoop dat voor mannen andere maten gelden want ik geraak in nen 32, dikke sloebers! :-)

En als ik een broek ga kopen geraak ik toch een beetje van mijn melk als ik m'n weliswaar vriendelijke homofiele medemens op me af zie komen, zijn jeans netjes in zijn leren knielaarsjes gestopt.

Stoffel zei

zullen we samen nog eens gaan shoppen, ik kan de rol van gay-o-shopper-publiek net wel aan denk ik!
x
kd

Miss K zei

Die maat 32 is waarschijnlijk een jeansmaat. Dan kan ik ook in een 34...

Anoniem zei

hier (montreal) ga je je even erg goed voelen, want je kan zo maar even meer dan 20 maten van je gewone maatje aftrekken bij de meeste kledingmerken. maar die illusie geraak je erg snel gewoon. en de verkoopsters zijn hier enorm vriendelijk (omdat ze commissie krijgen op de verkochte stukken vermoed ik). terwijl je aan het zoeken bent, komen ze bovendien netjes je volle armen ontlasten en reserveren alvast een pashokje. ze maken er ook absoluut geen probleem van om een ander maatje of kleurtje te zoeken als je dat wenst, en dat was in belgië ook wel even anders. moest ik niet op een studentenbudget leven, ik zou allicht wat vaker gaan shoppen al was het maar om een self-esteem boost te krijgen.

M zei

misschien kan je op die dagen 3suissen of la redouten?

voor mij zijn de meeste dingen te groot :)
M.

Anoniem zei

homo’s met een natuurlijk gevoel voor mode en sexy kleren... hebben we het dan over Koen Krucke???