woensdag 10 januari 2007

Sfeer in het verkeer


Zou de wereld geen mooiere plaats zijn als fietsers niet als onbeduidend gepeupel behandeld werden? Als voetgangers niet van de weg gemaaid werden? Als autobestuurders een beetje liever voor elkaar waren (zie mijn vroegere stukje over de claxons) en als iedereen netjes ritste?

Er zijn heel veel fantastische autogebruikers, ik noem ze even categorie 1. Hoe vaak ben ik aangenaam verrast door iemand die wél een plaatsje openlaat om een fietser door te laten. Iemand die niet in het wilde weg begint te claxoneren omdat een oudere voetganger niet tijdig over het zebrapad geraakt.
Maar ik vloek vaak op autobestuurders van categorie 2. Autobestuurders die –ook al sta ik te druipen in de gietende regen- niet stoppen voor het zebrapad. Chauffeurs die naar rechts afdraaien zonder ook maar eventjes over hun schouder te kijken.

Daarom begin ik mijn eigen campagne. Ik heb twee bordjes ontworpen. De bedoeling? Print dit bordje af, plastificeer het desnoods of kopieer het paar keer en laat het zien of deel het uit aan je “verkeersvrienden” van categorie 1 of 2. Enkel het positieve bordje vind ik ook meer dan goed genoeg. Tenslotte heb je meer aan belonen dan aan straffen.

I tell ya, de wereld wordt een leukere plaats!

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Mag je ze ook gebruiken in het geslachtsverkeer? (ik weet het, flauw; maar beter een duf mopke dan geen mopke) :-)

sarahzegthallo zei

Tuurlijk! Maar alleen als het met uw eigen verloofde is! :)

Anoniem zei

Klaxons? Goeie groep!

Haha, weeral een duf mopke...

Desalniettemin: goei initiatief! Ik zou ook eerder voor het belonend bordje kiezen. Anders kan ik weer op de vlucht voor de Man Met De Grote Mercedes En Een Klein Pietje...

Anoniem zei

ik vond em wel grappig. de eerste reden tot lachen vandaag, waarvoor dank!

Anoniem zei

de eerste dan toch ;)

Anoniem zei

Kan ik die bordjes ook voor mijn baas gebruiken? Zou zijn reactie wel eens willen zien ;-)
Leuk gedaan in ieder geval!

Sara

Sid Frisjes zei

Geweldig, 't is eens wat anders dan m'n wild zwaaiende middelvinger!

Bieke zei

Ik vind dat je die bordjes op stickers moet laten drukken en op grote schaal op de markt moet gooien!!

En dan krijg jij er eentje van mij met 'je bent een schatje'! ;)

B.

Anoniem zei

Is dat wel praktisch? Hoe moet ik die bordjes in godsnaam meenemen. Ik stel voor om maar direct een ‘schatjes’-rugzak of ‘schatjes’-fietstassen te ontwerpen.
Voor de rest zijn we helemaal vóór.
Het is te hopen dat ze net zo populair worden als de bob-sleutel

sarahzegthallo zei

Tja Catweazle... daar heb ik ook al wel over nagedacht... Maar eventueel dacht ik aan zo'n "floep-ding" dat je op je stuur kan monteren. Denk zo'n beetje aan het geweer waarin een vlaggetje uitfloept met "bang!" erop. Dat "u bent een schatje kan dan omhoog floepen??

Gewoon een sticker op de mensen hun autoruit plakken? Het persoonlijk afgeven, telkens als een chauffeur voor je stopt (is voor mensen met veel tijd)?

Ik weet het niet hoor :)