maandag 30 oktober 2006

Home alone en RIP harde schijf

Vriend S. is op tournee met de wereldbefaamde groep Gasoline DC. Aangezien geeneen van die mannen een rijbewijs heeft (rock 'n rooooooll!) mag S. een hele week chauffeur zijn.

Gelukkig heb ik goeie vrienden en familie die me meesleuren naar café's, Halloweenfeestjes of die op de thee komen want anders was ik al helemaal weggekwijnd ;)
Nee, serieus, ik mis S. Het enige voordeel dat ik kan bedenken is dat ik nu de rommel een klein beetje langer dan normaal kan laten liggen. Maar verder... hoop ik dat die week snel om is om eerlijk te zijn.

Ik weet anders nog wel iets dat me kan bezighouden. Onze harde schijf is namelijk gewist. Weg. Foetsjie. Totally gone.
Wij waren niet zo slim van een back up te nemen (dat wilden we net gaan doen, toen ie crashte) dus nu zijn al onze foto's van de laatste twee jaar weg. Foetsjie. Totally gone.

Als je ons archief nog kan aanvullen (gewoon "vullen" eigenlijk), als je nog foto's van S. en/of S. hebt van de periode 2003-2006, mag je die altijd doormailen!
Kwestie van dat gat van twee jaar in ons leven terug op te vullen ;)

10 opmerkingen:

Sid Frisjes zei

Eindelijk iemand die het in mijn plaats hardop durft zeggen. Geen Rijbewijs = Rock 'n Roll!!

Jammer van de foto's... Ik zal nog wel eens piepen. (wij hebben beiden een aparte externe harde schijf om zulke situaties te voorkomen)

Sara zei

Kan Admin Peter die harde schijf niet reanimeren?

sarahzegthallo zei

Denk dat het onherroepelijk is :((

Catweazle zei

s. die in een hele rock&roll tournee BOB moet spelen. zelfpijniging als je het mij vraagt.

“We vroegen aan 100 Vlamingen ‘Welk item red je het eerst als je huis in brand staat?’
Fotoalbums: 26 punten!!
aieaieaie, die dekselse technologie

Het voordeel is nu wel dat iedereen die deze post leest spontaan zijn foto’s gaat kopiëren.

nats zei

het zal een cd'tje worden denk ik. Ik zou wel heel erg lang bezig zijn om alle foto's van jullie door te mailen.

Trouwens, je bent hier heeeel welkom. Wij hebben morgen verlof, en woensdag ook (uiteraard). Misschien gaan we nog wel leuke dingen doen, na die hoop miserie van de afgelopen anderhalve week.

sarahzegthallo zei

Dank u dank u.

Vandaag moet ik dus nog werken ('s avonds komen de hpa-vrienden eten) en morgen ga ik de afwas doen van dat etentje en uitslapen!

Morgenavond komt Liesbeth P om ons dagje Amsterdam donderdag te plannen. Dus denk dat alles vol zit, maar je kan altijd proberen ;)

Groetjes x

Sid Frisjes zei

Hey... wij komen zaterdag normaal gezien naar't stad afgezakt... so if you're in need for company of een hapke wilt gaan eten... laat maar weten!

Jo zei

geef die harde schijf niet op! ik heb er zelf al enkele kunnen recoveren. hoe groot is de schijf en hoeveel data zit erop? welk bestandssysteem zit erop? hoe is hij gecrasht?

En vanaf vandaag : BACKUPS NEMEN, alle dagen, dan duurt het niet lang (2-3 minuten) en ben je zeker dat je nooit iets kan kwijtraken. Daarnaast neem je best om de paar maanden een backup die je buitenshuis (bij je ouders ofzo) bewaart.

sarahzegthallo zei

Dat is info die mijn man je kan geven, Jo. En die zit momenteel onbereikbaar in het buitenland :(

Ik vraag hem of hij het volgende week even doorgeeft, zou wel tof zijn als dat nog ge-re-cover-d zou kunnen worden! :)

Anoniem zei

Er bestaan hopen tools om data te recoveren van "verloren" schijven. Google er eens op los en je zal er hopen tegenkomen.
Ook hardwarematig is er nog hoop. Indien je schijf werkelijk "gecrasht" is, kan je ze laten nakijken (bij iemand met wat kennis natuurlijk). Waarschijnlijk zit de lees/schrijfkop vast. Wanneer je die losmaakt is een simpele rebuild van je TOC (table of contence) voldoende om weer aan al je data te raken.

én als je iemand bij de 'flikken' kent kan je altijd nog je schijf binnenbrengen met de melding dat je denkt dat er kinderporno opstaat. Dan wordt tot de laatste bit toe gerecoverd :-)
't Is maar een idee natuurlijk :-D