woensdag 18 oktober 2006

Het parfum

Mannen en vrouwen aller landen, gooi uw doordringende, onvermijdbare geurtjes nù de vuilbak in! Ik heb namelijk een hekel aan wandelende parfumwalmen! Vrees niet, bloggers, bij mijn weten heeft niemand van jullie heeft deze vervelende eigenschap. De heer zij geprezen!

Ik vraag me af hoe het komt dat de mensen met de meest stinkende parfums helaas ook diegenen zijn die het meeste opspuiten. Denken ze dat het niet zal opvallen hoe hard het wel stinkt, als ze er maar genoeg van gebruiken? Of hebben ze iets te verbergen? Hebben ze zich al drie weken niet gewassen misschien?
Knoop het in uw oren, parfums die ruiken naar toiletverfrissers stinken! Laat het dan op zijn minst een heerlijk Jean-Paul Gaultiertje zijn, of voor de vrouwen een Noaatje, of een Ultravioletje. Maar geen citrus-spray of dennengeur alstublieft.

Hetzelfde geldt ook voor die Airwick-prullementen (sorry mama). Wat is er gebeurd met de typische geur van een huis? Tenzij je een verstokte kettingroker bent, vind ik niet dat het gebruik van zo’n Airwick-potteke-ventilatorke-ofweetikveelwatteke gerechtvaardigd is. En dan nog zijn er wel betere alternatieven.
Het is toch net léuk om ergens binnen te komen en een geur te herkennen. Soms zit ik ergens en dan denk ik helemaal nostalgisch “hey dat ruikt hier naar mijn bomma!”

En laat ons hopen dat mijn kleinkinderen, of neefjes en nichtjes later op hun blog schrijven “En gisteren kwam ik ergens en toen moest ik helemaal denken: hey dat ruikt hier naar mijn bomma/tante Sarah!”

Dan tegelijk maar hopen dat ze niet de kelder- of beerputgeur bedoelen die op regenachtige dagen als vandaag weleens onze gang durft vullen natuurlijk.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

En toch... ik ben een subtiele Noa-gebruiker. Ik vertrek niet zonder er een spuitje mee in de nek te plegen, ook al kom ik net uit de douche of heb ik liggen weken in een geurbad. Het is eigenlijk een automatische handeling dan echt een noodzaak. Op toilet ben ik toch pro geurverfrisser al mag die enkel en alleen uit jasmijn bestaan. Na bijvoorbeeld het eten van frietjes durf ik een wierrookstokje aansteken. Dan geurt heel het huis naar een een lotus en jasmijn oriëntaalse sfeer, inclusief toilet en mezelf.

Sara

Sid Frisjes zei

Bij ons op het secretariaat zit er zo'n geval van "overdaad schaadt". niet te doen

kp zei

tsss.... de onverdraagzaamheid ! verhuis is naar Deurne ofzo...

sarahzegthallo zei

KP heb jij je al geregistreerd op mijn tweehonderdste post? 't Is maar om ervoor te zorgen dat de statistieken kloppen he ;)

nats zei

Ik ben het helemaal met je eens sarah.
Ik ben dan wel een dagelijkse parfumgebruiker, maar ben ook voorstander van subtiliteit (vandaar een klassieker als Anais Anais).

En in het toilet hangt er ook zo halve cirkelding met vloeibaar spul.
Maar al de rest van wc-geuren mogen ze voor mij verbieden. Hier op het werk hebben de mannen de gewoonte om na de 'grote wc' een halve spuitbus leeg te spuiten, waardoor ik tot op mijn bureau confronteerd wordt met die walgelijke geur, en dus ook weet wat ze op toilet zijn gaan doen.
Ik kan begrijpen dat de natuurlijke geur niet zo aangenaam is, maar een klein pufje volstaat ook wel!

En al die geurtoestanden voor in huis, die idd toch altijd maar naar wc-spuitbussen ruiken, ggrrrrrrr, walgelijk.

xtof zei

Ik wou iets zeggen, maar ben het vergeten... 't zal wel op http://natsalie.blogspot.com/ staan...

:-p

Een subtiel pufje kan helpen... Heeft er niemand buiten mij het probleem dat je 's morgens wanneer je naar het werk vertrekt, fris gewassen en heerlijk ruikend naar al dat subtiel gegeur, een fietstocht aanvangt en dan op het werk, 20 minuten later, dat fris geurtje al kwijt blijkt te zijn? (niet dat ik hier loop te stinken hoor, maar mijn JP geur ruik ik toch niet meer na het fietsen...).

Jo zei

KP, IK WOON IN DEURNE ... IETS OP TEGEN ?
onverdraagzame !

on-topic :
Ik ben absoluut tegen alle kunstmatige geuren, hoe goed bedoeld ook, ik verdraag zelfs geen geur in de wasverzachter.

Mijn oplossing om al te veel 'natuurlijke' geuren tegen te gaan : overal dezelfde neutrale deodorant neerzetten.
Ik heb in totaal 4 busjes, thuis, op mijn buro, in de fietstas en in mijn rugzak.
Na 30 minuten fietsen is er inderdaad niets meer te bespeuren van eerder aangebrachte geuren, dus is het handig om er eentje op mijn buro te hebben staan.
Dus xtof, neem anders dat flesje me naar het werk,
(niet vergeten he ;-)

sarahzegthallo zei

Jep, dat ken ik. Het voordeel aan een vrouw zijn is dat je een sjakkosh hebt en dat je daar dan je deo in kan steken. Altijd en overal beschikbaar!

nats zei

Ik vind dat ook deo maar matig gebruikt mag worden. OK, als het echt erg is. Maar vaak is het een 1+1=2-kwestie.
Als je een beetje zweetgeur hebt, en daar dan nog eens deo met bloemengeur overheen spuit, de "stank" dubbel zo erg wordt, omdat het een mengeling is, en geen van de 2 geuren nog zuiver is.

Ik ben, indien mogelijk, voor het "als-je-stinkt-moet-je-je-wassen"-principe (erin gedramd door mijn mammie).

Pieke zei

Oef, al een geluk gebruik in de Jean-Paul!

j-magic zei

Het enige wat goed is aan 'Het parfum' is het boek geschreven door Patrick Süskind!