dinsdag 17 oktober 2006

Fietserke fiets of de Zoektocht naar een Nieuwe Fiets

Mijn fiets. Mijn goeie, ouwe fiets die we voor 25 euro op de kop hebben kunnen tikken. Mijn uit twee andere fietsen samengestelde fiets. Mijn zilverkleurige fiets met de gouden pedalen.
Die fiets hangt nog maar met touwtjes aan elkaar. Het spatbord staat parallel met mijn stuur en het kader staat helemaal krom.

Nu ben ik helemaal geen prijzenvergelijker. Als ze in een winkel vriendelijk tegen mij zijn, als de prijzen er een béétje redelijk zijn en als het een winkel is die niet te ver van huis is, ben ik al lang content.

Maar hoe moet dat dan als je een nieuwe fiets nodig hebt?
Puur instinctief zou ik zeggen: ik wil die rooie fiets op de foto hierboven! Een mooie Kronan met een rekje vanvoor, waar ik een mandje of een zakje op kan zetten, dié wil ik hebben!
Maar die mooie fiets kost blijkbaar al makkelijk 500 euro, of die firma zou failliet zijn en die fietsen zouden niet meer verdeeld worden. Helaas pindakaas.

En 500 euro is toch ook een tikkeltje teveel voor een stadsfiets die misschien-waarschijnlijk wel eens gestolen zou kunnen worden.. Langs de andere kant rij ik elke dag met de fiets, dus het moet ook gene krot zijn.

Ik weet wat het moet zijn: een leuke, liefst flashy oma-fiets, met liefst drie versnellingen.
Weet u waar ik er eentje op de kop kan tikken. Wil u er eentje voor mij op de kop tikken. Ik steek mijn tijd namelijk niet graag in prijzen vergelijken en winkels afschuimen.

Hij hoéft écht niet van twee andere fietsen gemaakt te zijn. Zelfs de gouden pedalen wil ik laten vallen.

9 opmerkingen:

nats zei

Sarah, je moet ook toekomstgericht denken. Zo'n fiets moet toch makkelijk 10 jaar of meer meegaan. En tegen dan zijn er misschien al kindjes?

Dus waarom geen bakfiets?

Kost wel een beetje veel meer dan een gewone fiets, maar is wel leuk denk ik (nietwaar Jo?).

http://www.fietsenmaker.be/

sarahzegthallo zei

Ik denk ook dat dat heel leuk is, maar aangezien die kindjes nog een paar jaartjes op zich gaan laten wachten denk ik dat meer voel voor een zitje achterop mijn fiets en méér plaats in onze o zo smalle gang...
jammer dat de mensen die honderd jaar geleden ons huis gebouwd hebben nog niet met de fiets reden..

Jo zei

Hey Sarah,

Voor een degelijke fiets onder de 500 euro zou ik 'De Geus' in de Geuzenstraat willen aanraden. Ze hebben een zelf samengesteld model voor 400 euro. Dit model heeft dikke banden (geen tramspoor valpartijen), een stevig mountainbike frame (Antwerpen zit vol putten en kasseibanen) en verder niet veel franjes waardoor hij minder snel gestolen zal worden.
Ze zijn werkelijk onverwoestbaar.

Ik rijd zelf al 7 jaar met een Geus en Sophie 3 jaar. Ik heb de mijne 2 jaar geleden eens moeten vervangen. Het frame was gebroken. Dat was het (late) gevolg van een aanrijding wist men bij De Geus.

3 jaar geleden werd ik aangereden door een auto: wiel paralu, versnellingen kapot en stuur scheef. De meneer met de dikke mercedes had niet de tijd om een aanrijdingsformulier in te vullen (letterlijk) en is doorgereden. Aangifte gedaan en zo, fiets laten herstellen, nooit meer iets van gehoord... tot mijn frame dus brak, en dat is onherstelbaar dus moest ik wel een nieuwe kopen.

Een bakfiets is heel leuk en ook enorm handig, ik zou hem niet meer kunnen missen (boodschappen, glascontainer, picnicjes, ...). De onze is echter niet geschikt om dagelijks 10 km mee te rijden. Wij hebben een (zeer oude) Christiania.
Als je een bakfiets zou nemen zou ik de Cargobike aanraden. Vrienden hebben er zo eentje en wij gaan er ook zo 1 kopen. Deze rijden als een gewone fiets, dus kan je er je gewone woon-werk verplaatsing mee doen. Ze verkopen ze sedert kort ook bij De Geus.

kortom : je zal eens bij mijn favoriete fietswinkel moeten binnenstappen ;-)
Geuzenstraat 37-41 : di-vr 10 - 18u. za 10-15 u.

.s zei

En nog een De Geus-fan!

sarahzegthallo zei

Jep! Ik heb geïnformeerd en bij de Geus kan je ze eventueel ook rood laten spuiten (wel een maandje wachten) en ze hebben ook van die leuke rekjes. OK. Dat is de énige winkel waar ik langs ga he :)

En van Vlaamse makelij dus je steunt de lokale economie én er moeten geen schepen/vliegtuigen de lucht vervuilen om jouw fiets te vervoeren! Hoezee!

JOke zei

Houdt de politie bij jullie in de buurt geen jaarlijkse verkoop van gevonden en gerecupereerde fietsen? Of is de nood zo dringend?

Sid Frisjes zei

Ge kunt inderdaad beter investeren in een goede fiets dan om het jaar ne krakkenbak te moeten kopen.

De reeks coole cruisers met mandje vooraan en optioneel versnellingen zijn niet alleen degelijk maar ook te verkrijgen vanaf 349 €. Langs de andere kant zou ik in de stad niet mee willen rijden wegens pikgevaar. De Geus van de Sven ziet er goed en degelijk uit dus waarom niet.

Nog even dit, fietsen heerst. Afgelopen week zowel een mama met bakfiets en twee kindjes zien rijden alsook een bompa met bakfiets en 2 kleinkindjes. Ik wil later ook een bakfiets!

Sid Frisjes zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
xtof zei

Mijn collega Katrien heeft vorige week ook een Geus-fiets gekocht. Katrien heeft zo'n superligfiets voor hun fietsvakanties, dus ik beschouw haar wel als een fietskenner.
Zij heeft voor die stadsfiets van de Geus gekozen omdat ze onze "dienstfiets" (de fiets die wij op het werk mogen gebruiken voor korte verplaatsingen) zo'n goeie vond.
Weeral een tevreden Geus-klant dus...