dinsdag 29 augustus 2006

Vloer(k)leed


Vertel mij welke vloer er ligt in uw keuken en ik vertel u wie ge zijt. Was het maar waar!

De Missie van de Week is: ga naar zoveel mogelijk vloerwinkels, vergelijk prijzen en kies een vloer tegen zaterdag.

Constant worden we heen en weer geslingerd tussen een strakke, moderne epoxyvloer (foto 1), een ouderwetse tegel (foto 2) die heel mooi bij de rest van ons oude huis past of wie weet, zelfs een gedurfde zwart-wit-tegel (foto 3).

Gisteren zijn we om 17u met de auto vertrokken aan mijn werk om om 17u50 aan te komen bij onze eerste tegelwinkel.. een goeie 5 à 10 kilometer verder. Lang leve de Boomsesteenweg tijdens de spits! Dan maar snel een paar folders meegegrabbeld (ze liggen al bij het oud papier) en nu dus nog steeds in tweestrijd.

Als dat maar goedkomt.

16 opmerkingen:

Sara zei

Ik kies in jullie plaats voor foto 2. Vind ik echt prachtig! Nadeel witte epoxyvloer: je ziet er alles op!

sarahzegthallo zei

Hmm.. ja die epoxy... de meningen zijn erover verdeeld. Ik zou geen witte nemen, maar een soort van grijze. Epoxy zou ook kunnen barsten en om dat dan te herstellen... moeilijk! 't is een risico.
Op die tegels zie je inderdaad wel helemaal niks! Ik vind die ook heel mooi, alleen nog eens zien of de prijs ook zo mooi is :))

Sid Frisjes zei

Ik ken er dus allemaal niets van en na het behang ooit al eens door de modder gehaald te hebben zijn nu de tegels aan de beurt... of niet.

Die tegels op de fotokes zijn allemaal knap (in de ruimte waar ze daar staan) dus wie weet ook in jullie keuken.

sarahzegthallo zei

dat heb je heel diplomatisch gezegd Sid :)

Bieke zei

Ik vind die van foto2 echt su-per! Alleen weet ik niet hoelang het duurt voor je zoiets beu-gezien bent als het in je keuken ligt... Misschien toch net iets te druk om lang houdbaar te zijn?

De zwart-witte zijn meer iets badkamerachtig vind ik.

Dus: ik kies foto 1, maar ik zou ook voor een donkerdere tint gaan, want in de keuken - especially wanneer er kindjes (beginnen te) komen - pleegt men wel eens flink te morsen...

Als jullie geïnteresseerd zouden zijn in fermettestijltegels (nee, die hebben we niet zelf gekozen!): in de minnestraat kan je er een keukenvol komen opbreken, geheel gratis en voor niks. Dan leggen wij wel epoxy in de plaats! Neen? *zucht* Helaas.

B.

sarahzegthallo zei

en wie heeft er al ervaring met die epoxy? nog niks gehoord van barsten of slechte ervaringen daarmee?

Sid Frisjes zei

Bieke zegt wat ik bedoel...

Die epoxy is knap zonder meer.
Die old school tegels ook (zoals op de foto)maar wat geeft het in een ruimte die 4 keer groter is zoals jullie keuken. Let op dat kan super meevallen hé...

Dat zwart wit moet ge zien met de rest van de keuken hé...

Al zou ik dan ook voor het geweldige agafornuis gaan... seriously check ik (no pun intended)
http://images.google.be/imgres?imgurl=http://www.agafoodservice.com/aga_mini.jpg&imgrefurl=http://www.agafoodservice.com/93_124.htm&h=326&w=200&sz=16&hl=nl&start=2&tbnid=7PDk0qlHHX6_GM:&tbnh=118&tbnw=72&prev=/images%3Fq%3Daga%2Bmini%26svnum%3D10%26hl%3Dnl%26lr%3D%26sa%3DG

nats zei

Ik denk, zoals Sid ook al diplomatisch verwoordde, dat je van vloer nr. 2 scheel gaat kijken als die in een grote ruimte ligt... Maar misschien vind je wel hetzelfde genre tegels waar bijvoorbeeld het contrast tussen de donkerste en lichtste kleur minder groot is, waardoor het een "zachter" effect heeft....
Zwart-wit vind ook wel heel mooi.... Maar misschien dan wel veel wit, met die witte keuken erbij. Misschien dan toch gaan voor zwart-crème...

En over epoxy ken je mijn mening al: prachtig, maar hoe zit het met de gevolgen?

Maar dat is enkel mijn mening hè.

Bieke zei

Ik ken niemand met epoxyvloer... Maar hebben jullie al een steentapijt overwogen? Ook heel erg knap en ik ken iemand die dat in haar keuken liggen heeft, als jullie wat meer info zouden willen. Ik zou dat ooit in onze badkamer willen laten gieten. Misschien is dat ongeveer hetzelfde als die epoxyvloeren, maar dan wel minder glad: het zijn allemaal korreltjes die aan elkaar gesmolten worden, maar je ziet nog tussenruimtes...


B.

Catweazle zei

Ik heb niet snel een zinvolle mening als het over zoiets gaat maar ik hoor E al zeggen:
"pakt wa't gemakkelekste kuest. Ne ferme vloer is rap leluk as ge'r elke week een uur vanoep oew knieen oep moet loeren."

.s zei

Haha, ik durf E niet tegen te spreken!

liesbet zei

Hoi Sara,

(ben sinds kort op de hoogte van 'uw schrijven' en zal ook eens commentaar lanceren)

Als dieë epoxy hetzelfde is als gepolijste beton, moet ge in Antwerpen 's in de 'Berlin' gaan kijken. Daar hebben ze dat gegoten (donker grijs)en achteraf grote tegels in gesneden. Zou oplossing zijn tegen het barsten en is echt knap en goedkoop. Een heel duur alternatief is de Emmery en Cie (ik heb het nog nooit tegoei geschreven) aan de Groenplaats.

sarahzegthallo zei

Bedankt voor de tips Liesbet!

Kan ik je kennen of ben je hier viavia terecht gekomen? In ieder geval: welkom op mijn blog! ;)

liesbet zei

Liesbet Laurys

sarahzegthallo zei

Joepie!!! Keileuk! (ps: hoe zit het met je trouw-voorbereidingen?? ;)

liesbet zei

Awel
Ik ken de regels der blogspot nog niet. Mag iemand anders dan de opperblog ook vragen stellen?
Zoja, weet iemand een leuke alternatieve en betaalbare zaal,schuur, fabriek,... waar een trouwfeest kan gegeven worden?