maandag 10 juli 2006

Solden

Nog helemaal op een roze wolk door het bezoek van de kleine reuzin en de olifant, vond ik mezelf vanmiddag heel slim toen ik op het idee kwam eens te gaan shoppen. Ik dacht: maandagmiddag, warm weer, er is geen kat op de Meir. Hm.

In de eerste winkel moest ik al onmiddellijk de enorme boezem van een al even enorme Hollandse dame trotseren. Aangezien zij minstens één kop groter was dan mij, staarde ik recht in die enorme décolleté. Van uitwijken was van haar kant geen sprake: mefrouw kwam solden doen en ik moest aan de kant. Zeer beangstigd door het uitzicht van zee woman with zee big boobies ging ik nederig opzij.

Volgende winkel: chaos. Kleren liggen overhoop op enorme tafels, bloesjes worden niet meer opgeraapt van de grond: hier geldt de wet van de sterkste. Of eigenlijk geldt er hier geen enkele wet meer.
Sta je rustig naar een rekje te staren (want in die hitte en verwarring weet je plots niet meer of je die nieuwe mode met kleine bolletjes nu wilde volgen of dat je daar eigenlijk niet aan mee ging doen), staan er onmiddellijk drie vrouwen in je nek te blazen omdat je niet snel genoeg graait naar wat je wil passen.

Ik dacht dat vrouwen hun enorme sjakkoshen gebruikten om alle koopjes in te steken - of al het geld om die koopjes te doen erin staken. Wat blijkt? Het is een weapon of mass destruction.
Die vrouwen gebruiken hun sjakkosh gewoon om je uit de weg te maaien. Je moest maar eens tussen hun en hùn koopje staan.
Sorry of pardon wordt tijdens de soldenperiode trouwens steevast uit het woordenboek geschrapt. Een kwaaie blik als tijdelijke vervanger van verontschuldigingen.

Intussen begonnen mijn voeten pijn te doen. Gaan shoppen kan ik namelijk niet doen in joggingbroek: ik moet mezelf op voorhand een beetje optutten, anders wil ik helemaal geen énkele spiegel tegenkomen. En die zijn er natuurlijk te over when you're shopping your way into heaven.
Dus mijn hakkesandaaltjes deden zeer. Ik ben naar de Habitat gevlucht voor nog wat Echt Noodzakelijke Soepkommetjes -ondertussen hardnekkig tien koopjes-die-je-anders-toch-nooit-zou-kopen-negerend- en dan richting terras gespurt.

Heb ik mijn 12.20 euro tenminste wél goed aan besteed.

1 opmerking:

Anoniem zei

zonnige groetjes vanuit kreta, geen solden hier...dus gene stress :o)