zondag 8 december 2013

(Koke)rellen in Borgerhout

Had ik al eens verteld in wat voor een toffe buurt wij wonen? De kans bestaat dat je Borgerhout enkel kent van de rellen uit het nieuws. Oké, je moet er wel wat regeltjes volgen. En je moet soms tegen een stootje kunnen. Maar ik woon hier zo graag.

Vanmiddag nog lieten wij de deur wagenwijd openstaan omdat we in vliegende vaart naar de Kempen vertrokken toen a) onze buren een  half uur later ongerust belden met de vraag waarom we dat gedaan hadden en b) we een paar uur later terugkwamen en ons huis in precies dezelfde staat vonden als we het hadden achtergelaten.

Verder vallen hier ook zalige dingen te beleven. Zoals: Borgerbouf. 6 koks, 6 huizen, 6 optredens in de livings van Borgerhout, een culinair en cultureel parcours van huis tot huis, ten voordele van vzw Usawa. Wijn drinken, muziek luisteren en lekker eten voor een goed doel? Count me in!

Op het eerste adres: lekkere ajuinsoep met kaas-toastje. Folky, swingend optredentje. De eerste schuchtere, verkennende blikken en vragen.

 
Daar kregen we ook het tweede adres te horen: onze buurman van de Krugerplein-Peperbusblog nog wel! Toen ik hem eindelijk op mijn lens te pakken kreeg, slingerde hij me een paar verwijten naar mijn hoofd, maar die neem ik er graag bij (hèhè ;-). Hier is-ie, de burgemeester van ons plein:

 
Er waren zelfs gezeefdrukte servetten en al!

 
En een mooi optreden van bossa nova/opera/klassieke gitaar.

 
En natuurlijk: lekkere bouf!

 
Wist je trouwens dat een bijenkoningin maar één keer in haar leven een bruidsvlucht van een dag of vijf maakt? Daarna komt ze nooit meer uit de kast. Allemaal geleerd gisteren!

 
In het derde en laatste huis wachtten ons -in willekeurige volgorde-
Scandinavische liedjes op viool,

 
een overheerlijke kaastaart,

 
gemaakt door mevrouw Jonge Sla herself,

 
en heel veel wijsheden, zoals deze hierboven (al dan niet met annex 'in bed').
Hm... traditionele liederen op viool, homemade gebak en toffe mensen?
Dat klinkt als een weekendje in een Zweedse chalet!
 
En toch was het gewoon in Borgerhout...
Ik ga volgend jaar nog een keertje.4 opmerkingen:

Hans H zei

Een naaistreek, zo noemen ze dat bij ons, mevrouw Hallo :)

Mme Li zei

Leuk concept. In Gent bestaat iets gelijkaardigs, Cultinair.

gerhildemaakt zei

Mooi initiatief.

Buurvrouw zei

Ik had er ook wel bij willen zijn... Maar ik wist er precies niets van. Moet dringend eens aan mijn communicatie en/of networking werken.