woensdag 27 november 2013

Gemaakt! Maakbaar!

Wat doet een mens zoals op een koude dinsdagavond in november? Ah, naar een boekvoorstelling gaan, natuurlijk.

Bij voorkeur van een boek waarvan je zelf de (eind)redactie hebt gedaan. Maakbaar, bijvoorbeeld, een heel knap boek van een hele pittige madam: Caroline Verbrugghe (u misschien bekend van Fabriek Romantiek of van haar eigenste Maakblog).

 
Altijd leuk om te zien, zo'n boek dat helemaal af is. Ik (her)schreef de teksten met op mijn schoot een dochter die vers van de pers was, en nu is het boek dat ook. De cirkel is rond, me dunkt.
 
 
Het boek is (net zoals de dochter trouwens) érg mooi geworden! En er staan heel veel dingen in die ik zelf ook eens wil maken. Dat was dan ook het criterium: het moet te doen zijn, het moet allemaal maakbaar zijn. Handig voor mij (lees: mensen zonder tijd en zonder geduld). 
 
 
Waren ook aanwezig: een workshop fimo, cava, Madam Volt (helaas geen foto's van, maar bij deze: zwaai!) en Juffrouw Sanseveria. Die laatste bleef liever onherkenbaar en onbekend, vandaar het balkje. Hoewel ik zo'n donkerbruin vermoeden heb dat iets anders haar identiteit zal prijsgeven.
 
Het resultaat van de fimo-workshop toon ik binnenkort. Maar laat ik alvast dit meegeven: "Als de cava is in de vrouw, gaat het met fimo eens zo gauw!"  

5 opmerkingen:

Juffertje in het Groen zei

Hihi, jouw spreuk is heerlijk! En wat heb jij een fijne job! Jaren geleden ergens in Leuven deed ik in mijn laatste jaar lerarenopleiding de vormgeving en eindredactie van het literaire tijdschrift voor het vak Nederlands. Zo boeiend!

Kelly - Ma vie en vert zei

Och dju, ik had geen tijd om te gaan, anders had ik je daar misschien gezien. En inderdaad: leuk werk hebt gij!

madame Volt zei

Hallookes hier een zwaaike terug ;-) Leuk je te leren kennen!!!
groetjes Sophie (madame Volt)

Juffrouw Sanseveria zei

Ik ga dit weekend nog eens moeten fimoën (help, wat is de werkwoordvorm van fimo!?): de zoon loopt de hele tijd met de dochter haar ketting rond.
Hij wil er nu zelf ook één, een hartje, met mijn naam erop.
Help.

Anoniem zei

wat een slanke armen heeft die juffrouw Sanseveria.