dinsdag 1 januari 2013

Zelfmaakcadeau # 3: voor mijn mama

Voor het cadeau voor mama vond ik het snelst inspiratie. Op 'vakantie' in Utrecht zagen we vilten onderleggers. Gewoon dik vilt in rondjes gesneden. Het enige dat daar ongewoon aan was, was de prijs. Amai, mijne frak!
 

Mooie rondjes snijden uit vilt is niet echt mijn talent, laat staan zés mooie rondjes snijden. Dus sneed ik zes vierkanten uit drie kleuren vilt. Daarbij nog een bewaarbakje -met mijn allereerste festonsteek ooit- en het startschot was gegeven.

 
Het tweede cadeau voor mama was een tussendoortje: vier grote knopen kregen ook bezoek van de rode spuitbus en ik kleefde een magneet tegen hun poep. Ideaal voor een mama die graag naait en alleen maar kinderachtige magneten op haar koelkast heeft. ;-)
 
 
Aan het laatste pakje had ik meteen ook het meeste werk van allemaal: een tas -van vilt, what else- om haar breiwerk in te bewaren.
 

De inspiratie vond ik hier, maar ik zal nog veel moeten oefenen voor ik zo'n prachtexemplaar kan borduren. Intussen heb ik alvast wat geoefend met deze vogeltjes, goed begonnen is half gewonnen. Toch?

En zo zat deze zelfmaakkerst erop. Het cadeautjes uitpakken was dit jaar leuker en specialer dan anders, iedereen had echt moeite en liefde in de pakjes gestoken, zo schoon!
Toch ben ik stiekem blij dat het ook weer achter de rug is. Simpel was het niet, maar we gaan ons deze editie zeker en vast langer herinneren dan alle andere samen!

6 opmerkingen:

Elisse zei

Wauw Sarah, je zelfmaakkerst is zo leuk geworden! Heerlijke kadootjes! En wat een mooie vilten tas, ik vind ze alleszins zeer geslaagd :)

Anoniem zei

Ik vind het vogeltjesborduursel heel geslaagd. Ik zou de tas zeker gebruiken als ik hem cadeau kreeg. De knoopjes vind ik ook heel leuk!

veerle zei

Mooie cadeaus die je maakte.

De vilten onderzetters doen me terugdenken aan de lagere school. Wij moesten toen tijdens de tekenles rondes uit vilt knippen en die nadien op een blad kleven. Dat lukte me van geen kanten. Ik hield uiteindelijk één vierkant over...

Een fijn jaar gewenst!

kelly zei

festonsteek, wth??
de vogeltjes zijn zo cute!
zelfmaakkadootjes zijn the best!

Sarah zei

festonsteek: http://handigean.blogspot.be/2011/04/uitleg-festonsteek-paasei-tutorial.html

klinkt moeilijker dan het is! en neem het van mij aan, ik ben een kluns. ;-)

kelly zei

:) merci!