zaterdag 29 december 2012

Het verhaal van Secret Santa en hoe hij ons op de laatste vrijdag van het jaar om 8 uur 's ochtends wakker belde

Deze kerstvakantie worden wij verwend met een dochter die slaapt tot 9 uur 's ochtends en zelfs langer. Wij lagen gisteren dus nog allemaal in diepe winterslaap toen we om 8 uur de bel hoorden rinkelen (twee keer, trouwens, echt waar!).
 
Toen ik door het opzijgeschoven gordijn een busje van De Belgische Posterijen zag staan wist ik hoe laat het was: Secret Santa Time! Jeuj! 
 
 
En ik was duidelijk niet de enige die benieuwd was naar het cadeau. Maar ik heb toch even gewacht om min of meer fatsoenlijke foto's te kunnen maken van het Grote Uitpakmoment.
Check die zalige tekeningen op de doos. Die neus van Rudolph! 

 
Die kerstmutsen!
Die baby in mijn buik!
 
 
Die schone engelenvleugeltjes!

Helemaal bovenin de doos zat een lieve kerstkaart van Maaike, van de blog van Isla en Miro. En daar zit duidelijk iemand met heel veel tekentalent in de familie!

 
Het eerste cadeau was een een potje met een supergrappige olifant met lange poten en enorme oren. (Wel grappig, we hebben allemaal precies veel inspiratie gevonden bij Oontje dit jaar - in mijn pakket zaten ook twee geschilderde deksels-met-diertjes ;-).
 
Anna vond het allemaal even heerlijk, vooral de 'koeka' vond ze interessant natuurlijk. In het tweede potje zat een hele mooie parelketting -'ooooh'- en op het potje stond een lieve, bolle kip. Zalig!
 
 
En een tijdje later snapten we waarom de doos zoveel woog: er zaten bakstenen in! Met daarop heel leuke kabouters -'bota'-. De origineelste boekensteunen die ik al gezien heb in heel mijn leven, echt zo tof! 

 
Wat een heerlijk geschenk -en ik was overduidelijk niet de enige die daar zo over dacht. Dankjewel Lieve Maaike, Isla en Miro, jullie cadeautjes zullen hier ontzettend gekoesterd worden.
 
 
Bovenstaande foto is de enige foto van mijn eigen Secret Santa-cadeau. Voor meer was geen tijd want mijn twee Secret Santa Delivery Boys waren aan het wachten...
 
Het is een foto van de Mexicaanse bruidskoekjes uit het boek 'Goed Eten' van mevrouw Jonge Sla. Koekjes die ik deze Kerst aan zowat iedereen cadeau heb gedaan. Voor mijn hele Secret Santa-verhaal moet je dus gaan lezen bij Eva.
 
Bij deze nog een extra special thank you aan mijn fantastische Secret Santa Delivery Boys!
En dankjewel Tess voor weer een geslaagde editie. Applaus voor jezelf!

7 opmerkingen:

het Meisje van de Zeppelinfabriek zei

Haha die eerste foto is zooo herkenbaar! Leuke pakjes!

Anoniem zei

het is met heel veel plezier gegeven
isla bloosde van jouw lieve woorden over haar "tekentalent"

Anoniem zei

en door mijn 2 vriendinnen (Maaike en Eva) die voor jou iets maakten en waarvoor jij iets maakte) heb ik je blog bij mijn favorieten gezet. Inspirerend hoor. Ik wens dat 2013 nog meer creatieve dingen zal voortbrengen voor jou en veel gezelligheid met je gezinnetje. Grtjs

Tess zei

Ooooooh! <3

Judith zei

O wat leuk, zo'n doos vol verrassingen! Helaas kwam ik pas iets te laat achter het fenomeen 'Secret Santa', maar volgend jaar doe ik zeker mee (tenzij er ook zoiets bestaat als 'geheime paashaas' moet ik dus nog een jaar geduld hebben). Ben hier trouwens ook helemaal aan het 'beestenpotten', maar mn beestjes laten steeds los! Tips?

Sarah zei

Oei, vreemd?
Ik heb gewoon alleslijm gebruikt, die gele tube van het merk 'UHU'..

Buurvrouw zei

ZALIG!