woensdag 4 juli 2012

Sarah kickt af

Vijf dagen Friesland, twee dagen Ameland. Een hele week alleen met drie. Dan betekent thuiskomen zwaar afkicken. Maar dat is omdat het zo geweldig leuk was, natuurlijk.


Ik vind dat tof, Friesland. Zoveel ruimte, zoveel horizon. Wij zaten in een gezellig huisje, in the middle van the middle of nowhere. In de verste verte alleen maar weien met paard'n, koei'n, schap'n en ganz'n. Het leek wel of we in Scandinavië zaten, maar dan gewoon op drie uur rijden van Antwerpen. 

Frieser kon het alvast niet worden met sukerbôln (suikerbrood) en overal Friese vlaggen. 
Tijdens een voorronde van het kampioenschap fierljeppen (fie'ljp'n) leerden we onze dochter alvast wat goede gewoontes aan. 


Ook leuk: Leeuwarden. Winkelen, ijsjes eten, terrasjes doen. En vriéndelijk dat de mensen daar zijn. Wildvreemden die zomaar 'hallo' zeggen op straat (niet omdat ze iets van je willen aftroggelen), winkeldames die je vriendelijk begroeten, gewoon maar omdat je binnenkomt (en niet om daarna rond je te blijven cirkelen als aasgieren), wij zijn dat hier niet gewend.
Ik vind dat we dat hier ook moeten invoeren. Laten we dat afspreken? Ja? Oké.


Op het einde van de midweek breiden we er nog twee daagjes Ameland aan. Een eiland van 4 kilometer breed en 23 kilometer lang, met vier dorpen, één veerboot en drie pauwen op de enige jeugdherberg op het eiland. Soms mag het al eens simpel zijn in het leven.

En 's avonds met de babyfoon op café (in de jeugdherberg, welteverstaan), een mens wordt daar content van. Van fietsen ook (als je wind mee hebt, welteverstaan). Echt content.


En moe. Dat ook.


Houdoe!

10 opmerkingen:

Uschi zei

Ziet er super uit :-). En dacht net al een verzoek op je blog te plaatsen voor een "out-of-the-office" boodschap in geval van vakantie -> kan ik op tijd vervang kijk- en leesvoer voorzien haha!
Groetjes,
uschi

Sid Frisjes zei

Hahaha, super! Als ze een Heineken voor je neus zetten, gewoon wegkijken. Blij dat ze dat nu al snapt :-)

Nele84 zei

Ah, dat vind ik ook zo leuk aan Nederland, dat iedereen elkaar daar goeiedag zegt! Dat is inderdaad een goeie afspraak om dat hier ook te doen, want ik word daar altijd zeer vrolijk van :-).

fie zei

Nog heel even en dan trekken wij ook die kant op, en je doet me op slag nog meer goesting krijgen

Lily zei

Zalig! En die jeugdherberg ook, met fietsen, laarzen en lunchpakket inclusief!

Caro zei

Hé, die jeugdherberg en die vuurtoren komen me bekend voor. Wij gingen er ook zeehondjes kijken, maar daar is Anna wellicht nog een beetje te klein voor.

boomie zei

Oh, Ameland, zalig! En je opmerking over de wind meehebben herken ik ;-)

nina zei

Haha, nooit geweten dat ze in Friesland ook houdoe zeggen! ;)
(dat is namelijk echt typisch van hier -Brabant, 't Zuiden- en in de rest van Nederland wordt je daar normaal gesproken hartelijk om uitgelachen...)
Grappig dat jullie dat vakantiegevoel in NL ervaren dat ik altijd in België heb! (wij gaan misschien nog in België kamperen deze zomer, en overigens ook een weekje naar de Waddeneilanden)

Anoniem zei

klinkt als een fijne week en wat groeit jullie dochter! groeten, anouk

Ri zei

Ik ben altijd een beetje trots als jij over ons land schrijft. Soms vergeet je dat je eigen land ook best de moeite waard is.