donderdag 23 februari 2012

Het Friest hierFoto's via hier en hier.

In juni trekken wij een week naar Friesland en de Waddeneilanden. Oh, oh, de namen van die dorpjes en de taal alleen al doen me watertanden.  Efterdoar, sippelsop, tige tank - wie zegt dat je helemaal naar het andere eind van de wereld moet voor exotiek?

Maar nu mijn vragen:
waar is die idyllische, rustige (!) camping waar we met dat oude VW-busje kunnen logeren?
En wat mogen we zeker niet missen?
En wat moeten we absoluut eten?
En, en, en...?


Ja. Roept u maar.

6 opmerkingen:

Manou zei

Oh gezellig. Wij zijn ooit (heel lang geleden) op Texel op vakantie geweest. Na 2 weken heb je dat eiland wel gezien, maar desalnietemin schitterende plaats!

Maarten zei

Fries Suikerbrood, al is de kans dat dat gewoon in Belgie ook verkrijgbaar is ;)

Maarten zei

Oh en wadlopen natuurlijk!
Hopelijk ga ik dat deze zomer ook een keer doen.

Anoniem zei

Nog iemand nodig voor de koffers en als babysit? :) Ik ben altijd bereid...
Tante Lies

Anoniem zei

Wij zijn in de tijd dat ik een jonge tiener was ook verschillende zomers naar Friesland op verlof geweest (met de fietsen op het dak van de auto). Wij verbleven toen meestal in boerderijen (Bed en Brochje), die typische kop-staart hoeves. In mijn herinnering waren die ontbijten daar echt gigantisch: 1 groot vlokkenfeest.
In die tijd was ik helemaal weg van zeehonden (dankzij 't boek 'de Huilertjes' van Willy Schuyersmans). We zijn toen dan ook de zeehondencrèche van Pieterburen gaan bezoeken.. (Anna is daar miss nog net iets te klein voor). We zagen ze ook in de vrije natuur tijdens het Wadlopen. Schiermonnikoog hebben we toen zeker gedaan, maar ik vermoed dat alle eilanden wel de moeite zijn. En dan op den dijk tussen de schapen en aan de schelpenpaadjes aten we dan dubbelvla en een massa krentenbollen en eierkoeken (de goeie, niet die met die witte crème). Ook alle steden van de 11-steden tocht hebben we toen platgefietst.
Oooh dat was een mooie tijd..
Grtz Evy

Caro zei

In Friesland zou ik dat VW-busje zo veel mogelijk langs de kant laten staan en de fiets nemen (met Anna in de fietskar als ze nog niet in een fietsstoeltje kan). Dàt is waartoe Friesland zich als geen andere streek leent: fietsen, fietsen, fietsen.