vrijdag 19 augustus 2011

Over kogels en kerken

Compleet onbelangrijk als je kijkt wat er op Pukkelpop gebeurde, maar voor mij wel een wereld van verschil (en dan nu de cirkel maken). Want eergisterennacht heb ik de knoop doorgehakt: ik stop met borstvoeding!

Bye bye borstontstekingen, het ga je slecht.
Bye bye af en toe lekkende, altijd veel te grote wiebelborsten.
Bye bye tepelhoedjes.
Bye bye borsten vol platte kaas. (helpt tegen borstonsteking, verder moet u zich daar niets anders bij voorstellen)
Bye bye rauwe tepels.
Bye bye hongergevoel-na-het-eten (die bye bye komt van Anna).
Bye bye eenzaam koffietje verkeerd.

Hallo mooie kleedjes waarvan het niet uitmaakt of ze makkelijk openen op borsthoogte.
Hallo wit wijntje, wat heb ik je gemist.
Hallo babysit.
Hallo maakt-niet-uit-hoe-gezond-of-ongezond-ik-eet-eetpatroontje van me.
Hallo niet-baby-gerelateerde blogposts.
Hallo twee ochtendelijke koppen koffie met slechts een wolkje melk.

Hallo vrolijke, contente, schaterlachende, compleet verzadigde Anna.
I love you to bits!
19 opmerkingen:

Luc - Christel - Gaëtan zei

De tijd dat je haar borstvoeding heeft gehad heeft ze toch gehad, moet je maar denken!

Ze doet dat héél flink, als ik zo de foto's zie. Het is een mooie meid.

Christel

.s zei

bye bye nachtrust van de papa :)

Tess zei

Mocht ik wat dichter wonen, ik kwam met zoveel plezier babysitten!

B. zei

Allez .s, Sarah heeft nu tweede maanden lang de nacht voor haar rekening genomen, nu is het uw beurt. Eind oktober zit uwe shift erop!

Anoniem zei

Net een kijkje genomen op je site, een trotse mama zie ik... Groot gelijk heb je! Een prachtig gezinnetje! Geniet ervan! ps: je kindje is om op te eten, super schattige mooie baby!

nina zei

Och, wat een mooi vrolijk vrouwtje! Heerlijke foto's...

En tja, borstvoeding, het blijft een hoofdstuk apart he! Voor de een gaat het supergemakkelijk, bij de ander blijkt het een drama met bergen ongemakken. Wat vervelend dat jij al dat gedoe met borstontstekingen enzo hebt gekregen. Hopelijk geeft deze keuze jullie rust!

(ahem... Ik beperk me overigens echt niet tot één kopje koffie per dag hoor, misschien slaapt die van mij daarom zo weinig ;). En nu in de zomer ook regelmatig een glaasje wijn of prosecco... Laatst lag Rosa na een voeding wel erg breed te grijnzen in haar bed, toen vroeg ik me wel even af of dat niet toch het eerdere glas prosecco was... ;))

Sarah zei

Dag Nina, ik ben blij dat het voor jou wel zo goed gaat, hoor! Ik ben me echt wel bewust van alle voordelen van borstvoeding, maar de lol was er echt wel af, zeker toen ik merkte dat Anna zelf niet meer genoeg te eten kreeg...

Maar wat goed voor je dat het bij Rosa zo vlot gaat! En laat de koffie en wijntjes gerust smaken! ;-))

T Mar. zei

lieve Sara,je hebt dat al heel goed volgehouden ,met die pijnlijke borsten dat is geen lachertje hee .Anna heeft 9 weken lekker moedermelk gekregen,dat is belangrijk,ze ziet er goed uit en andere melk zal er ook wel in gaan.dan kun jij wat op adem komen.Sfen is een goede papa die zal het flesje ook wel graag geven .Jullie kindje zal zo groot zijn.

nina zei

@ Sarah: Ik klonk hopelijk toch niet betweterig, zo van 'hier gaat dat allemaal fantastisch makkelijk en het is het allerbeste voor je kindje' he? Want dat is zeker niet wat ik zou willen verkondigen. Ik realiseer me dat wij hier het 'geluk' hebben dat het tot nu toe vrij makkelijk gegaan is, maar ik weet dat niet vanzelfsprekend is en het ook gewoon heel erg tegen kan zitten met pijn, ontstekingen en al die dingen. Ik weet nog hoe kwaad ik me die eerste paar dagen na de geboorte voelde op al die mensen die borstvoeding als een soort hemelse, volstrekt vanzelfsprekende en natuurlijke ervaring gepresenteerd hadden: ik vond het diep-ellendig, het kwam niet goed op gang en ik zat daar maar met een kindje dat huilde van de honger. Het kwam redelijk snel goed, maar die hele romantische mythe van moeder en kind die dat op volstrekt vanzelfsprekende, natuurlijke manier samen 'regelen', ik vind dat dat beeld wel wat bijgesteld mag worden.
En tja, hier gaat het 'goed', maar wel met een flesweigerend meisje (dus na acht maanden nog steeds nooit langer dan een paar uurtjes weg kunnen) en nog steeds tig voedingen gedurende dag en nacht, omdat een ritme er ook nooit echt gekomen is (laat staan die kilo's die er door borstvoeding af zouden 'vliegen'... ;))

pumps & luiers zei

lol - denk dat ik ook snel ga opgeven ;)

Anoniem zei

Wat een lieve foto!

lena lina zei

@nina: helemaal mee eens
@sarah: puik werk! juiste beslissing, hoor

Sarah zei

Nina, je was helemaal niet betweterig! Ik ben gewoon oprecht blij dat het voor jullie zo goed gaat, natuurlijk is dat altijd fijner, en ik vind ook wel dat het idee van die 'hemelse' borstvoeding dringend mag bijgesteld worden. Het is niet makkelijk - zeker niet in het begin - en het gaat niet voor iedereen vlot. Maar dat zeggen ze er inderdaad maar zelden bij.

Dus we vinden allebei dat iedereen maar moet doen waar ze zich het beste bij voelt, en wat het vlotst loopt. Happy mama = happy baby! :-)

Sid Frisjes zei

PFieuw... kan ik terug op men gemak naast u in de zetel komen zitten.

Truus zei

Al een paar weken je blog aan het volgen. Wat een popje, dat dochtertje van jullie!
Borstvoeding wordt idd wat te rooskleurig voorgesteld. Hier na drie maanden ook genoeg ervan. 's Nachts vond ik het wel praktisch: met een slaapkop baby uit wiegje vissen, eten geven, boertje en dan terug knorren.
Maar flesjes hebben zeker ook hun voordelen.

Katrien zei

hallelujah!

Astrid zei

Jeee wat is ze gegroeid. Zo schattig!!

En nu genieten van je post-bv-leven. Jippieeeeeeeeeeee :)

HansDeZwans zei

En de papa die denkt: they are mine again! Niet?

Buurvrouw zei

Hello colour-coordinated papa en Anna!
En eigenlijk is het wel erg dat we allemaal een schuldgevoel hebben als we stoppen met borstvoeding. Ik en mijn broers zijn gewoon opgevoed met flessen - dat was zo in de jaren zestig - en zie eens wat een flinkerds we geworden zijn!