vrijdag 8 juli 2011

Auch

Nee, ik ben niet van de aardbol verdwenen maar die 'paar seconden' pijn bij het begin van het voeden zijn geëvolueerd tot een heuse borstontsteking. En nee, ik zal niet verder in detail treden (voor ik hier alle lezers kwijt ben ;-) maar dat doet g*%!§*$mme zéér!

Dus ik trek me even terug en hopelijk kan ik dan eindelijk eens een rooskleurig verhaaltje over borstvoeding ophangen. To be continued.

O ja en een fijne vakantie aan u allen, als u daar al aan toe bent! Geniet!

15 opmerkingen:

Mme Zsazsa zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Mme Zsazsa zei

Oh neen, dat willen we niet!!

Borstvoedings sucks in het begin jong, maar dat vertelt nooit iemand!

Na een paar weken is het ergste gepasseerd en komt het nooit terug, ook niet bij een tweede of derde. ;)

Zoek u een fijne zelfstandige vroedvrouw in de buurt, dat is goud waard!!

Mme Zsazsa zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Nicoleke zei

Hè verdomme!
Al heb ik geen idee hoe het voelt, ik wens het geloof ik niemand toe.
Sterkte en neem alle tijd..

Lily zei

Ai! Het is inderdaad niet altijd rozengeur, maar hopelijk kan je toch doorzetten, want het is het dubbel en dwars waard!

Zoek je inderdaad een goede vroedvrouw of lactatiedeskundige (of kijk eens bij lalecheleague). Veel beterschap en veel succes!

Eline's Photography zei

hopelijk, gaat het snel wat beter !!!

Groetjes
Eline's Photography

ps: kom zeker ook is langs mijn blogje, en doe dan zeker mee aan de wedstrijd!

Juffrouw Sanseveria zei

Naar't szchijnt helpt platte kaas smeren, maar dat zult ge nog al wel gehoord hebben. Verder: veel succes en beterschap!

Anoniem zei

Ik weet, uit ervaring, hoe pijnlijk een borstontsteking kan zijn....Zowel bij ons eerste als ons tweede kindje kreeg ik een borstontsteking. Bij de eerste zette ik, ondanks de pijn, door en bij de tweede adviseerde onze arts me om te stoppen met borstvoeding omdat ik volledig uitgeput was en maar amper 42 kg meer woog (lengte 175 cm) Achteraf heeft het me enorm gespeten dat ik naar onze arts luisterde en stopte met borstvoeding. Ik hoop voor jou dat het je lukt om door te zetten want het is meer dan de moeite waard....

elisse zei

Oehlala, ik heb geen ervaring daarmee maar ik kan er mij wel iets bij voorstellen. Mamapoes had dat ook met haar kleintjes en die zag er ook uit alsof ze veel pijn had. Ik hoop voor u dat het snel betert (vast wel!!) en dat het daarna allemaal vanzelf gaat :-) Knuffel!

Als je trouwens nog wat nood hebt aan goede raad of hulp (moest je dat nog niet genoeg krijgen, ahum ahum) mag je me altijd contacteren. Mijn mama is lactatiedeskundige dus kan je vast wel helpen.

vermiljoen zei

die pijn die eerste seconden is idd niet om mee te lachen, en het kan efkes duren voor je de jusite techniek te pakken hebt, maar als dat blijvend was, had ik geen 5 jaar en 10 maanden aan een stuk bv gegeven. Echt, het gaat over. Een ontsteking is echt k*t. In de juiste houding aanleggen en haar goed laten happen naar de tepel kan helpen. Maar er zijn kenners die jou heel goed kunnen helpen, zodat die ontsteking gauw ribbedebie is en alles weer goed loopt.
Succes!

Anoniem zei

Het doet heel erg veel pijn (ervaring met 5 kids). Oppassen dat je geen koorts krijgt en zeker geen melk geven van de zieke borst - mijn melk zag groen - want dat is slecht voor de baby. Probeer zoveel en zo goed mogelijk af te kolven (tot de druk minder is)

Katrien zei

@Anoniem: wél voeden met de ontstoken borst. Anders wordt dat alleen erger en met die melk is niks mis. Dat ze groen was, lag niet aan die ontsteking hoor. ;)

Wat mme zsazsa zegt: haal u een goei vroedvrouw in huis!

Riet zei

Courage! En tis inderdaad een zure appel om aan die kant ook te blijven voeden, maar voor Anna is die niet zuur, dus helaas sluit ik me aan bij bovenstaand borstvoedingscheerleadersteam en roep ik: volhouden!

Miss K zei

hoe meer ik hier lees over zwangerschappen en borstvoedingsproblemen, hoe minder zin ik krijg om ooit aan kinderen te beginnen! misschien daarom dat baby's zo schattig zijn ... om al die kwaaltjes en ongemakken snel te vergeten?

Sarah zei

Haha, oei, Miss_K, dat is nu ook weer niet de bedoeling :-) Maar inderdaad, het wordt soms wel wat rooskleuriger voorgesteld dan het is, ik dacht persoonlijk eigenlijk dat ik mijn babietje gewoon aan mijn borst moest brengen en dat ze dan zou drinken, maar de praktijk blijkt toch iets ingewikkelder te zijn.

Enfin, het komt wel goed, ik zit nu aan de antibiotica en ik moet inderdaad wel de pijnlijk borst zelfs als eerste laten 'leegdrinken' en aanleggen in een andere houding. Een zelfstandige vroedvrouw is inderdaad goud waard trouwens! En desondanks ik heb toch nog altijd héél veel zin om vol te houden, jullie zijn fantastische cheerleaders :-)