maandag 23 mei 2011

Pump it up

Omdat ik de helft van de week doorbreng op een hogeschool, blijf ik feilloos op de hoogte van de laatste hits in modeland. En wat blijkt? De meerderheid van de studerende meisjes ziet er tegenwoordig uit alsof ze na de les nog naar een galabal én een modeshoot tegelijk moeten.

Toen ik nog studeerde (de krakerige stem van de bomma denk je er zelf maar bij), jaja, toen zou geen haar op mijn hoofd eraan gedacht hebben om op torenhoge pumps naar school te gaan! Nu stijgt je aanzien blijkbaar recht evenredig met de lengte van je hakken.

Maar... dan moet je er wel op kunnen stappen natuurlijk! De meeste meisjes die ik tegenkom behoren tot categorie 1, 2 en/of 3 van de common mistakes uit dit filmpje.


Hahahaha! Sorry, maar daar moet ik dan toch stiekem eens om gniffelen, als ik voorbij kom gewaggeld op mijn platte sneakerkes.

15 opmerkingen:

Mme Zsazsa zei

Lol, precies Nathalia!

Celestine zei

Als ik bij een categorie zou vallen, wanneer ik mij in hogere sferen begeef, dan vermoed ik categorie 1.

Maar gelukkig sloof ik mij ook zelden uit. 't Moet praktisch blijven, hé.

Sarah zei

Haha, jààà, Natalia! Ik wíst dat het looppasje mij ergens aan deed denken! :D

Bieke zei

Ik ga elke dag werken met high heels, anders kom ik niet hoger dan de meeste leerlingen hun oksels en dat is niet echt gezellig. :)
Mijn benen zijn bijlange niet even lang en slank als die van het filmpje, maar voor de rest valt het nogal mee, hoop ik.

Tess zei

Uuuugh, ik erger me daar echt aan!

Ik ga gewoon naar school in een jeans, een t-shirt en een paar sneakers (zeker om 8u 's morgen), maar zou me op de duur precies schuldig moeten beginnen voelen door heel die beauty-parade.

Tarara dat ik mijn schoonste kleed ga verspillen aan de schoolbanken waar meer dan eens weerhaken aan zijn.

Het levert natuurlijk ook meer dan eens komische plaatsjes op, vergelijkbaar met je filmpje + omhoogwaaiende jurkjes en onflatterende stofjes. ;-)

Nele zei

hahaha!

Storm zei

Haha! Geweldig!

Stien zei

Awel, toen ik nog studeerde (ondertussen toch ook al bijkans 10 jaar geleden), toen was dat OOK al zo! Maar toen was't alleen nog maar bij ons, en vroeg ik mij toch minstens één keer per week hoe het mogelijk was dat ik logopedie studeerde en géén hakken/valse nagels/halve pot fond-de-teint op mijn gezicht had.
Na 10 jaar in "het vak" weet ik het: logopedisten zijn een ras apart. En het is blijkbaar besmettelijk (zelfs over studierichtingen heen).
En er zijn gelukkig altijd uitzonderingen :).

Marijke zei

Hilarisch filmke! Maar nu kan ik nooit meer op hakken lopen zonder mij af te vragen in welke categorie ik hoor (ik denk ook ergens in de twee eerste)...

Bieke zei

Allez seg, dat zijn hier precies allemaal anti-hakken-vrouwen!

.s zei

Bieke, ik ben voor hakken! :)

Sarah zei

Jaja, begrijp me niet verkeerd: ik ook! Maar dan moet je er wel op kunnen stappen :-)

Riet zei

Ik ben ooit met mijn hakken tussen de kasseien van de grote markt van brussel blijven steken. Ik ging verder en mijn schoen stak daar nog. Ahum.

Isabelle zei

in mijn schooltijd (schooluniform!!)liepen we rond met moccassinkes met hakskes en naar beneden gestroefelde burlington-sokjes. Jekkie!!!!

Ruth zei

Blauwe jurk-dame neemt wel héééél grote passen met haar hakjes. Ik zie mezelf dat niet meteen nadoen in 't oude centrum van Antwerpen. Of Gent. Of Brugge. Of Leuven. Of allé, eender welke ietwat hippe stad.