maandag 4 april 2011

Wie zoekt die vindt

Voor Zonneland kreeg ik meteen een paar leuke opdrachten. Eén ervan is de rubriek 'Later word ik...'. Hiervoor moet ik kinderen tussen 10 en 12 jaar interviewen die nu al zeker weten wat ze later willen worden. Concreet zoek ik kinderen die dromen van een job als boer * cameraman-/vrouw * sportman/-vrouw * kok * iets universitairs.

Als je een kind kent dat graag in Zonneland zou staan met een interview en een foto, mag je me altijd mailen! Op het einde van deze week maak ik een selectie en komt de jongen of het meisje te weten of en wanneer het interview doorgaat.

Even alles op een rijtje. Ik zoek:
- jongens en meisjes
- tussen 10 en 12 jaar
- nu al overtuigd van wat ze willen worden
- mogelijke beroepen: boer * cameraman/-vrouw * sportman/-vrouw * kok * dokter/ingenieur/... (iets aan de universiteit)

Merci!

11 opmerkingen:

kidsdinge zei

Wat een leuke blog ! Onze dochter is bijna 8 en twijfelt nog steeds tussen kok en kinderarts ;-)

Emma en Mona zei

Ik geef les aan die doelgroep. Ik weet al twee toffe meisjes die heel graag samen een parfumerie met verzorgingssalon er aan willen openhouden. Een andere jongen uit mijn klas wil heel graag postbode worden.
Ik vraag het hen straks!

Eveline zei

Nienke is nog wat te jong (bijna 4), maar weet al goed wat ze wil worden:K3-balletdanseres met een roos kleed!

Storm zei

Leuk! Mijn dochter van 11 wordt mode-ontwerpster.

spekvriend zei

Ik wilde vroeger vooral groot en sterk worden.

Anoniem zei

Ruben wilt boer worden (of wat had je gedacht?!) Hij valt alleen niet in de gewenste leeftijdscategorie. Kom over 4 jaar nog maar eens aankloppen dan! xxx Sara

Anoniem zei

Dag Sarah,
Ons Lima (zus van Uschi, Sascha en Sue) zegt al 3 jaar dat ze dokter wil worden. Ze zou graag bij 'artsen zonder grenzen'werken.
Daarop heeft ze ook haar studiekeuze gebaseerd (ze volgt nu latijse en gaat volgend jaar grieks-latijn doen), haar logopediste (ze had problemen met wiskunde) zei dat ze dit nog niet dikwijls heeft meegemaakt - zo klein en zo volhardend.
Enfin, je ziet maar
groetjes
Leen Paenhuysen

Sarah zei

Ah interessant! Er zijn precies veel dokters in spe! Ik mail je even.

Al de anderen: ook interessant, maar nog niet voor deze edities. Ik hou jullie wel in mijn achterhoofd, wie weet voor later he ;-)

Anoniem zei

mijn zoon van 10 gaat voor architect !

er wordt ijverig getekend, geknutseld , ge lego'd.. maar zijn 3D tekenen op de computer, heeft weinig te maken met de realiteit :)

Sarah zei

Ah, LiesBESTh, intussen heb ik al iemand voor de 'universitaire' job... Maar toch bedankt!

sarah zei

Zonneland?! Ik word terug in de tijd gekatapulteerd! Onze (steiner)schoolkinderen lezen zo'n boekjes nooit, maar ik vroeger wel!
Ook niet de juiste leeftijdscategorie, maar jongen van 6 wil graag kapitein worden op een duikboot op naar zeehonden te varen en dochter van 8 gaat een winkel opendoen met schelpen en slakkenhuisjes...
En verder heb ik hier nog nooit iets geschreven, maar lees ik hier wel heel graag mee! Merci daarvoor!