vrijdag 13 augustus 2010

Over potjes en dekseltjes

Zo'n lief lief om naast wakker te worden, ik wens dat trouwens echt iederéén toe. Ik wou dat alle vrienden, vriendinnen, zussen en mama's van de wereld ook het dekseltje op hun potje vinden. Maar hoe hard ik dat ook wil, ik kan daar helaas weinig aan doen. En dat vind ik nu eens echt -excuse my French- pipikaka!

Waar zitten toch al die matches made in heaven? En die prinsen op hun wit paard? Zouden ze de weg naar hun droomprinses niet vinden? Of zou ze de bel niet horen? Misschien is de bel kapot en zit ze net naarstig in de Gouden Gids te bladeren, op zoek naar een bekwame elektricien om de boel te repareren, terwijl ze alleen maar de deur zou moeten opendoen?

Of zouden sommige potjes geen dekseltje vinden dat goed genoeg is voor hen? Potjes die altijd wel een deukje in het deksel ontdekken, of vinden dat het handvat toch wat charisma mist. Of misschien zijn er potjes die vinden dat zij zélf bij geen enkel deksel passen. En dan heb je altijd ook potjes die op twee dekseltjes tegelijk wedden. Of potjes die nergens op durven te wedden en dus liever de kat uit de boom kijken. En er zullen natuurlijk ook altijd potjes zijn die liever op andere potjes wedden.

Wat er ook van aan is, ik vind dat ieder potje recht heeft op zijn dekseltje! Soms wou ik dat ik een online datingbureautje was. Potje Meets Dekseltje. Ofzoiets.

8 opmerkingen:

Catweazle zei

als dat Frans is dan spreken mijn jongens het vloeiend.

Dorien zei

Een collega schreef laatst in een column 'dat sommige potjes hun inhoud beter bewaren onder een kwakkelig aluminiumfolietje dat regelmatig eens moet worden vervangen'. Vond ik wel een leuk beeld. (Lieve Van de Velde in De Standaard Magazine)

Cyriel zei

Wat dan vooral interessant is: zie jij veel losse potjes en dekseltjes, waarvan jij denkt: "Die zouden best eens op elkaar passen?"

Sid Frisjes zei

haha, potjes die potjes kiezen :-)

sarah zei

Haha Catweazle, tweetalige jongens zonder het zelf te weten :-)

Dorien, iejoew! Ik krijg er allerlei vieze beelden bij in mijn hoofd. Of ligt dat aan mij?

Cyriel, soms wel ja!

Sid, die moeten er ook zijn, toch? :-)

Igor zei

die dekselse Sarah!

Tess zei

Heel lief van jou!

lamazone zei

En soms heeft een potje gewoon een ander potje nodig.