dinsdag 9 juni 2009

Vet!

Met de eerste zonnestralen komen bij de vrouwelijke helft van de wereldbevolking steevast ook de eerste vet-complexen tevoorschijn van onder een dikke laag winterstof. Ik moet bekennen dat ik er ook last van kan hebben. Wij hebben bewust geen weegschaal -ik voel het wel aan mijn kleren als er weer wat af moet- en ik weet ook dat niet te klagen heb, maar toch is mijn buikarea altijd al een gevoelige plek geweest.

Onbewust kruis ik mijn armen voor mijn buik bij het vooroverbuigen en strakke topjes vermijd ik al jaren als ik weet dat ik heel de avond moet gaan zitten. Misschien ligt het ook aan de kleren die ik aantrek. In een spannende jeans komen zwembandjes nu eenmaal sneller bovendrijven dan bij een perfect jurkje.

Hoe zou het dan toch komen dat net de Afrikaanse vrouwen, zeg maar de opper-konten en -buiken, daar zo parmantig mee door de straat kunnen wiebelen? Met vet dat alle kanten op wilt en achterwerken die lekker afgetekend staan in die opzichtige jeans? Shakin' what their mommas gave them.

Ik vind het nochtans een heerlijk zicht, die zelfbewuste vrouwen die als een pauw over het erf paraderen. Want zwarte vrouwen paraderen . Ze haasten zich nooit, was dat u al opgevallen?

Ik zeg, dames, zwart is deze zomer het nieuwe ehm.. zwart!
Ik zeg, dames, shake what your momma gave ya!

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik begin alvast het nodige vet op de juiste plaatsen te kweken. Laat de zakjes m&m's, de bolletjes ijs en de stukje taart maar komen!

kwan zei

*shake*shake*shake*

Thanks mom!

Hilde zei

tip: ga eens langs bij een style analiste, zij kan je aangeven wat do and don'ts voor jou zijn en meteen voel je je lekkerder in je vel want ze adviseren je kleren die bij jouw figuur passen én dus hoef je niet meer te letten op die vetrolletjes, je kleren accentueren nu namelijk je sterke punten zodat je je mindere punten 'vergeet'.

Riet zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Riet zei

Aaah, die oproep is me op het lijf, of beter gezegd, op de buik geschreven: ik beschouw dit als een officiële 'go' om vanaf nu die zwangerschapskilo's vrolijk te laten wat ze zijn!

Sylvie zei

Je bent wat je uitstraalt. Dikke mensen die zich 100% gelukkig voelen, zien er gewoon een pak mooier uit dan modellenfiguurtjes met maatje 34 die niet goed in hun vel zitten.

Een kilootje meer of minder maakt dus niet uit denk ik zo :-) Of dat maak ik mezelf dan wijs ;-)

Cyriel zei

Ik weet het niet, hoor. Zelf heb ik nooit echt met mijn buikje gezeten, maar nu hij langzaam verdwijnt, vind ik dat toch helemaal niet erg.

Hoewel, ik moet eerlijk zeggen: vind een maatje model bij de meeste dames helemaal niet mooi.

sarah zei

Tuurlijk, Cyriel, je moet blijven doen waar je je goed bij voelt! Maar ik vind gewoon dat het meestal nogal meevalt, en dat we dan toch massaal gaan zitten klagen. Terwijl dat dus helemaal niet nodig is. Ik vind een beetje rondingen best sexy!

Anoniem zei

geef dat vet maar aan mij, ik wil ook wel eens shaken. ;) M.
ps nog dingen nodig voor het vluggertje hieronder? heb het wat laat gezien.

Bram zei

dat zwarte vet is dan ook een teken van welstand...kwestie te laten zien dat je je veel eten kan permitteren...Maar ik weet niet of jouw eventuele vet-ophopinkjes eenzelfde statuswaarde hebben voor jou...

Sid Frisjes zei

Allez, Dan is dat bij mij een teken dat ik me veel drinken kan permiteren :-) geweldig

sanneke zei

Na 3 zwangerschappen en dik een jaar stilzitten (door trombose en bekkeninstabiliteit) ben ik nou niet bepaald slank, maar wel héél blij dat ik mét 3 kindjes tóch weer kan lopen. En wat denk je? Sjans, sjans, sjans. 't Zit 'm toch meer in die uitstraling dan in die kilo's geloof ik.

cpt.eddie zei

"Shake em, you won't break em!"