vrijdag 5 juni 2009

Er is er één jarig, hoera, hoera!

Mijn allerliefste wederhelft mag vandaag een eentje achter zijn vorig jaar verworven drie zetten. Voor mij een moment van lichte paniek want dat doet me denken aan al zijn andere verjaardagen en hoe moeilijk ik het altijd vind om een leuk cadeautje voor hem te bedenken. Oh, the memories.

Het eerste jaar
We waren nog maar net drie weken bij elkaar, en wat geeft een mens dan aan zijn lief? Juist! Een cd met 'onze' liedjes. (voor de geïnteresseerden: 'Close to you' van the Carpenters, het liedje van Friends, 'The time is now' van Moloko en 'I think we're alone now' van Tiffany. Don't ask.)
In die periode vonden we zelfs elkaars vuile sokken onweerstaanbaar sexy, dus dit cadeau werd ook enthousiast onthaald. Waarop we weer (pieeep-censuur).

Jaren 2-7

Vreemde cadeautjes. Cadeautjes die zeggen 'ik wil eigenlijk echt iets persoonlijks geven, ik weet niet goed wat maar ik doe het toch want ik wil echt niet met een peperduur hi-tech of huishoudelijk cadeau afkomen'. Waardoor ik nooit inspiratie had en dus op het laatste moment nog iets moest zitten verzinnen.
Gaande van een boek (over een kunstenaar waar hij eigenlijk totààl niks mee had) over een verrassingsontbijt (dat niet goed uitpakte want het was een doordeweekse dag en eigenlijk hadden we helemaal geen tijd voor een uitgebreid ontbijt met alles erop en eraan) tot een voetbal. Echt waar, een voetbal. Om mee in het park te gaan sjotten. Want dat vond hij toen leuk. Die voetbal werd amper gebruikt natuurlijk. What was I thinking! De rest van de cadeaus was zo memorabel dat ik het zelf niet eens meer weet. Ocharme mijn lief.

Vorig jaar
Dertig worden mag je stevig vieren, vond ik zo. Ik regelde een heerlijke vijfdaagse reis naar Sicilië. Drie maanden lang hield ik mijn mond. Het lukte! En het was het meest geslaagde cadeau ooit! Uiteraard niet elk jaar voor herhaling vatbaar. Tenzij het voor mijn verjaardag is, natuurlijk!

Vandaag

Het begint te lukken. Na negen jaar weet ik ongeveer wat ik kan geven aan mijn lief zonder een verbaasde blik te krijgen. Zonder dat hij zichzelf in bochten moet wringen met een beleefd glimlachend 'ehm.. hoe kom je dààrbij?'. Het waren ieder jaar tenminste echte verrassingen, dat wel. Maar dit jaar denk ik dat ik een beetje geslaagd ben.
Nu de dagen lekker lang zijn en we een zalig nieuw park in de buurt hebben kreeg hij iets om mee te spelen. Samen met mij. En allerlei attribuutjes. Kinky? Niet echt.

Aanschouw het Pret Park Pakket:

Als u ons deze zomer nodig heeft, wij zitten in het park!

17 opmerkingen:

Riet zei

Viking Kubb! Hier zit een fan! Eentje met een wederhelft die bijzonder goed kan 'Kubben'. Wie weet kom ik je dus wel zoeken, in het park!

spekvriend zei

Mijn lief (nu vrouw) heeft mij ooit een cassette gegeven met Marco Borsato op de A-kant en Get Ready op de B-kant. :-/

En het ergste van al: ik luisterde ernaar. Vaak.

spekvriend zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
vermiljoen zei

viking kubb!!!! beeeeeeeestig. mm, mijn wederhelft verjaart ook bijna. ( heb net een idee voor zijn vaderdag op een andere blog opgesnord. danku blogland!!)

knofje zei

Proficiat!
En ik vind het een heel geslaagd cadeau! Dus als .S het niet waardeerd ;)
Fijn weekend!

Manou zei

Nu ga ik stante pede eens gaan opzoeken wat viking kubb is... (jee kent iedereen dat dan???). Volgende week eerste vaderdag he... had wel al een ideetje, maar wie weet.

Cyriel zei

Van harte! En het is een leuk cadeau, inderdaad.
Wat kan het lastig zijn, originele cadeaus te kopen...

kwan zei

Her-ken-baar!!

Alleen... Lief is zo perfectionistisch dat ik al jaren, je leest het goed, JAREN kadootjes tegoed heb!

Sid Frisjes zei

Kan ie oefenen voor het geval ik nog eens langs kom :-)

Ik zorg voor een portable BBQ en dat kan nog extra plezant worden.

Op naar het park

NoeKs blogt... zei

Leuk zeg!! Ik zou er blij mee zijn ;)

Octavie zei

Proficiat S! Wat een leuke cadeaus. Hier is het ook altijd zo van 'Ah, ja, ehm dankje' *verbaasde blik* bij het uitpakken van zijn cadeau. Van de lamp die ik zelf vooral erg mooi vond. Of het visitekaartjesdoosje. Dat te klein was.

sarah zei

Riet, ik hou je eraan! ;)

Spekvriend, en had dat dan een speciale betekenis voor jullie? Marco en Get Ready?? En hoe oud waren jullie toen? :)

Vermiljoen, yesss! Leuk he! Wens hem een gelukkige verjaardag van mij!

Knofje, hij was er eigenlijk héél blij mee, sorry. Maybe next year ;)

Manou, je kan het wel op youtube zien (of hier ook enkele weken geleden). In België kan je het zeker kopen bij de Banier (chiro-winkels).

Cyriel, bedankt! Heb jij daar ook last mee, dan?

Kwan, aangenaam. Maarreuh... jij krijgt dan niéts ipv een stom cadeau?? Dat is misschien nog wel erger ;)

Sid, kom maar af! Niets zaliger dan kubben + eten en drinken in het park!

Noeks, hij gelukkig ook :))

Octavie, bedankt! Dus jij hebt dat ook. Ik bedoel maar. Een visitekaartjesdoosje. Daar druipt de romantiek ook wel vanaf natuurlijk. Die kan naast die voetbal van mij ;) Ben blij dat ik niet de enige ben!

ninainvorm zei

Spelletjes, ja die doen het altijd goed vind ik! Ik ben zelf ook nogal een voorstander van het 'sociale cadeau', iets wat leuk is voor ons tweeën samen (m.a.w.: dat ik er ook zelf iets aan heb! ;)) Ik vind het maar niks om iets te moeten kopen waar ik zelf niets aan vind: deze keer (afgelopen 1 juni) stond er bijvoorbeeld een paar 'keepershandschoenen' op zijn lijstje... Die koopt hij maar mooi een keer zelf! En boeken... maar daar vind ik ook niet echt iets aan om te geven, behalve dan wanneer het een heel uniek en bijzonder boek is dat ik zelf uitgekozen heb... Tja, uiteindelijk is ook cadeaus kopen een egoïstische bezigheid.
Dit jaar heb ik hem een weekendje Antwerpen met mij en een bevriend stel cadeau gedaan... We gaan het weekend van 17 & 18 juli, ik heb een b&b geboekt in de wijk Zurenborg, is dat niet een beetje bij jou in de buurt? Missch. kunnen we tzt samen een wijntje drinken? ;) (jammergenoeg alleen net niet het weekend van de markt, anders bracht ik gewoon een doosje spullen mee!)

sarah zei

Verdorie Nina, dat is JAMMER!! Wij vertrekken de 17de voor vijf dagen naar Berlijn...!! Zal ik toch eens naar jou moeten komen dus. Damn, dat is echt speitzig :)
O ja en dat marktje, daar ga ik nu niet naartoe..
Veel plezier in Antwerpen alvast, meis! Zurenborg is inderdaad vlakbij ons en heel tof. Vergeet zeker niet naar de Dageraadplaats en bij voorkeur café Zeezicht te gaan!

rozebril zei

Super cadeau!
Toen mijn man en ik pas samen waren, hebben we afgesproken om geen cadeautjes te kopen voor elkaar maar te zorgen voor een "uitstap", zonder dat de jarige weet wat het wordt. Dat kan eens gaan eten zijn of gewoon een uitstapje naar de Ikea of een nachtje op hotel zonder de kinderen. het bespaart me in elk geval de stress van "wat heeft hij eigenlijk nodig", een hotelletje boeken, dat lukt me altijd wel :-)

sarah zei

Haha, maar een 'uitstapje naar de IKEA, dat zou niet echt een cadeau zijn voor mijn lief hoor, wel integendeel ;)
Meestal doen we ook wel uitstapjes, maar dit jaar ging dat niet..

ninainvorm zei

@ Sarah: cafe Zeezicht, ga ik noteren... Is daar ook Tom B. te vinden? ;) Jammer dat je zelf niet in het Antwerpse bent dan, maar Berlijn lijkt me ook niet vervelend... Was dat soms een cadeau van jouw vriend aan jou? ;)