woensdag 13 mei 2009

Le 'iep-'op


U zou het mij misschien niet nageven, maar ik was vroeger nogal into hip-hop. Jàà, beste mensen, ik was best wel een funky meisje in die tijd. Dat was ik eigenlijk zelf allemaal al een beetje vergeten tot J. en L. die cd van Alliance Ethnik nog eens vroegen. For old time's sake, zeiden ze. Intussen heb ik de cd terug, en tegelijk ook de herinneringen.

De periode van dat ceedeetje van Alliance Ethnik, dat was me toch een heerlijke tijd! Het was het ceedeetje dat J., D. en ik op het einde van de fuif gingen opdringen aan de dj. De nachtmerrie van elke platendraaier, weet ik nu, maar toen was het zalig om eventjes dat liedje te horen. Bij voorkeur op een feestje waar iedereen ofwel al naar huis was ofwel ladderzat tegen de grond plakte (wijzelf inclusief, meestal). Oh, happy day.

Het was ook de cd die niet alleen ik, maar ook mijn kot- en studiegenoten woord voor woord konden meezingen. Als je nog niet werkt maar wel vaak uitgaat, blijft er namelijk niet zoveel geld over. En om een of andere reden was er altijd veel bezoek op mijn kot (maar ik heb ook flink gestudeerd, hoor, mama!) en dus kregen die lucky bastards twee jaar lang altijd de zelfde drie cd's te horen: Lauryn Hill, MC Solaar en Alliance Ethnik. Fonky!

En u? Van welke cd wordt u eigenlijk nostalgisch?

9 opmerkingen:

cpt.eddie zei

Alliance Ethnik, zijn dat die van 'Life's a bietch and zen you die, voila'?

Heel upbeat ja... 8-)

sarah zei

wie, wie, see sa! :)

natsalie zei

ik heb die nog zien optrden in wijlen den Pacific in Antwerpen. Waar is den tijd....

Anoniem zei

kotmusic indeed hihaa x M.

E. Stilker zei

Ik herinner me vooral ook Air Moon Safari en Massive Attack op je kot.

fred at thedrawingfarm zei

saaample et fonki!

sarah zei

Oh ja, Erik da's juist! Ik word al een beetje dement geloof ik. Allez, VIJF cd's dan :))

Sid Frisjes zei

Van de week den eerste van Weezer in den auto nog opstaan gehad... makkelijk 15 jaar oud en nog steengoed.

Kevin zei

Ik was aan het zoeken op Pappenheimers + selectieronde. Kom op jouw blog terecht, en vind deze song waar ik al een maand naar op zoek ben. Ik kon alleen de hintwoorden 'franse hip-hop', 'funky' en 'happy' opbrengen, dus mijn zoektocht was heel moeilijk. Het toeval brengt uitsluitsel! Merci!