woensdag 8 april 2009

Een kubbige Pasen!


Naar jaarlijkse traditie krijgen we bij Pasen schoon volk over de vloer: heel mijn familie (lees: acht volwassenen en zeven kinderen). Jep, in onze kleine living. Jep, in ons huis met amper een tuintje. Jep, voor een uitgebreide paasbrunch. Jep, alle neefjes en nichtjes mogen hier als gek rondrennen om paaseitjes te zoeken. En jep, ik zie dat allemaal zitten. Nu toch nog. Vraag het me zondagochtend misschien nog eens. (Of beter: vraag het Sven dan eens want ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat ik tegen die tijd rondloop als een kieken zonder kop ;)

Omdat we nu eenmaal niet met vijftien mensen in ons huis kunnen blijven zitten zonder het risico op uitgekrabde ogen, rondvliegende haarplukken en jarenlang aanslepende familievêtes, bid ik op mijn blote knietjes dat het zondag niet gaat regenen.
Want dan kunnen we gaan kubben in het park! Superleuk spel, ideaal voor een zonnige (!) dag, picknick erbij, pintjes erbij en dan.. ja, gewoon mekaars blokken omver gooien. Het klinkt misschien best idioot maar het is echt heel gezellig. (En als u me niet gelooft, kijkt u dan hier eens eventjes. Hoewel dat ook wel een vreselijk cheesy filmpje is, maar goed.)
Alleen het weer moet dus wel meewerken.

En this is where u come in, liefste lezers. Als jullie nu eens massaal kaarsjes beginnen branden, schietgebedjes doen, eieren naar de arme Clèren brengen, alles om geen regen te hebben zondag.

Mijn dank is groot en eeuwig!

9 opmerkingen:

Cyriel zei

Puur en alleen uit eigenbelang hoop ik op een zonnig en droog Pasen.
Maar daar profiteer jij dan ook weer van, dus vooruit, bij dezen hoop ik ook voor jou op een zonnig en droog Pasen.

Karen zei

(zingt uit volle borst de mantra van A.) "zon, zon, lieve zon, ik wou dat ik je pakken kon"

NoeKs blogt... zei

oh, maar dat is leuk om te doen!
En ik hoop ook op een droog Pasen, fijn buiten zijn...

Sid Frisjes zei

Kubben is supercool, al was het maar omdat Sven niet van mij kan winnen.

Yves de Heerser

Griet zei

Heb een voodooceremonietje besteld! (De regen valt hier trouwens vaak héél plaatselijk. Als je vraagt hoe dat komt, is het antwoord heel vaak: er zijn overal wegenwerken en daar worden ceremonies gedaan om te zorgen dat de regen naast hun zone valt)
Prrrrrrr !

knofje zei

Ik ben dol op spelletjes! ik help je hopen op een zonnig en droog weekend + paasdagen. Veel plezier met de familie xx

muriel zei

terwijl het nu as I type boven mijn hoofd aan het rommelen is in de wolken, wens ik ook een droog weekend! mijn kleine meisje zou voor het eerst haar paaseitjes in de tuin gaan zoeken...dus geen regen please!
enneh, wat dapper dat je de hele familie uitnodigt, veel plezier! (ik schuif heel lui bij oma aan)

't Kleine Kikkertje zei

Ja! Het is droog gebleven. Het zonnekaarsje heeft z'n werk goed gedaan. Gisteren was een prachtige dag, en vandaag eigenlijk ook. Fijn!

Is dat kubbige spelletje nog wat geworden? Ik ken het van m'n schoonvader, die verzint er altijd rare regeltjes bij...

veerle zei

Bij ons dezelfde trzaditie, maar onze familie is niet zo groot.