zaterdag 28 februari 2009

Genoeg gezeverd!

Tijd voor Sarah's Bangelijke Boekentips! Naast het schrijven van superhits heb ik op reis immers ook heerlijk veel tijd gehad om te lezen. Dat doe ik overigens veel te snel, lezen. Maar het voordeel is dat ik alweer enkele aanraders aan u kan presenteren:

De witte tijger (Aravind Adiga)

"Balram Halwai is een man met vele gezichten. Hij is dienaar, chauffeur, filosoof en entrepreneur. En hij is een moordenaar. Balram groeit op in de binnenlanden van India en blijkt al snel het slimste jongetje van het dorp te zijn, maar zijn familie kan geen verdere scholing betalen. Wanneer een welvarende zakenman uit Delhi hem inhuurt als zijn chauffeur krijgt hij eindelijk een kans op succes." (lees verder op Azur)
Dit boek moet je gewoon lezen! Het is grappig en schrijnend tegelijk, en heerlijk geschreven.Alles nieuw (Joke Van Leeuwen)

Mijn favoriete B.A. (Bekende Antwerpenaar) in haar onmiskenbare stijl. Haar grappige hersenkronkels, de combinatie van de tekst met de illustraties (en nee, het is géén kinderboek), ... origineel! Lezen!Eerst doodden ze mijn vader (Loung Ung)

Het kan niet altijd lachen gieren brullen zijn. Dit boek gaat over een jong meisje dat vertelt hoe zij de oorlog in Cambodja meemaakte. Een verschrikkelijk relaas over de Rode Khmer en wat zij aanrichtten, maar op een hele eenvoudige manier uitgelegd. Dit zou verplicht leesvoer moeten zijn voor iedereen.

Zo. Ik verwacht uw boekbesprekingen tegen volgende week vrijdag op lijntjespapier-met-kantlijn, zonder schrijffouten graag, twee A4tjes per boek.

Class dismissed.

6 opmerkingen:

natsalie zei

Ik heb White Tiger in India gekocht. Naast Slumdog Millionaire was dat dé hype van het moment ginder. Ik heb er nog maar een tiental bladzijden in kunnen lezen, maar vind het al fantastisch.

En ik ben blij dat je onder de indruk was van Eerst Doodden ze Mijn Vader.

knofje zei

Tjonge, naast snorkelen heb jij in iedergeval je huiswerk gemaakt :P
Bedankt voor de tips, die onderste komt zeker op mijn lijstje te staan.

Sid Frisjes zei

Zonder schrijffouten? That rules me out.

Cyriel zei

Twee A4-tjes? Ja, daaaaag!

cpt.eddie zei

Nog een heel mooie suggestie:

De Vertellers van Rabih Alameddine (in't Engels 'The Hakawati')

Grtz,
d

sanneke zei

Dank je voor de tips! Ik ben alleen bang dat ik de deadline niet ga halen.