donderdag 4 december 2008

Sarah en de huisbroek

Ik weet niet wat het is, maar als ik thuis ben loop ik 90% van de tijd in mijn 'huiskleren' rond. Dat is niet echt een pyjama, maar het is ook geen outfit waarmee je naar de winkel, laat staan het werk, zou gaan. Het is eerder een soort van H&M-stijl-joggingbroek, gecombineerd met een truitje en een vestje. Afgewerkt met mijn warme sloefkes of in de zomer met flashy flipflops een fantastische outfit, toch?

Het is niet dat ik het concept 'huisbroek' van thuis heb meegekregen. Mijn moeder ziet er namelijk steeds uit als een plààtje. Behalve op vrijdagvoormiddag want dan is het poetstijd, maar verder: picobello, die moeder van mij!

Ook nu ik dit eigenste stukje schrijf zit ik in deze schreeuwlelijke maar comfortabele kledij. Hoewel, lelijk is nu ook weer niet het juiste woord, want ik probeer net niét in het Ma Flodder-effect te vervallen. Maar de kleurencombinaties kunnen soms wel tegenvallen. En na een dag of drie durft zo'n broek er ook al eens uitgelebberd uit te zien aan de achterkant. En die enorme mannenzakdoek is ook niet echt een aantrekkelijk accessoire. Maar gemàkkelijk! O, jongens, het voelt zo heerlijk om na het werk die strakke jeans de slaapkamer in te zwieren en snel in een broek-met-elastiek te springen. Ik verheug me nu al op een zwangere buik, gewoon om 'm niet de hele dag in te moeten trekken.

Maar goed. Dat wou ik even meedelen. Zodat u niet te hard schrikt als u eens onverwacht bij mij langskomt. Mijn huisbroek en ik. Een goeie combinatie.

11 opmerkingen:

Karen zei

Leve de huisbroek! en geen kwaad woord over Ma Flodder he...

Susy zei

durf ik om een foto te vragen?
ja

Foto!!

Octavie zei

Ja. Ik doe daar dus niet aan hè, aan huispakken. Ik draag meestal jurkjes of rokken met een maillot en dat zit al sowieso lekker aan de taille. Ik ben denk ik ook wat te lui. Moet je helemaal naar boven om je om te kleden. Nah.

sarah zei

Karen: ik zou niet durven ;)
Susy: durf ik nee zeggen? ja! NEE!! :)
Octavie: ja, maar jij werkt van thuis uit, dat is natuurlijk ook iets anders.. misschien verander ik ooit nog wel van mening wat betreft het huisbroek-issue ;)

Tante Riet zei

Met een zwangere buik wordt een huisbroek inderdaad een must! 's Avonds uit je dagoutfit klimmen is echter des te meer een verademing. Want zelfs zonder intrekken ben ik teleurgesteld in de comfortabelheid van die wiebelbuik. Ik steek hem lekker he-le-maal naar voor en toch, hij voelt of hij ingesnoerd zit in een corset, stijl Loewie-katorze. En, beste mannelijke medemens, ik weet dat het een opluchting lijkt en dat je nu denkt dat je vrijuit "whow, jij wordt dik" mag zuchten, maar Nee, ik vind het nog Steeds Niet Leuk!

Sylvie zei

Ik heb dat ook! Maar ik noem het mijn poezenkleren :-) bestaat uit een zwart joggingbroek en een truitje uit degelijke stof, gezien aanwezigheid van klauwen bij kleine kater. Maar hij is toch zo lief.

Cyriel zei

Het is toch ongelofelijk. Ik denk dat het thuiskledingweek is. Of in elk geval thuiskledingtweedaagse.
Nou ja, je hebt dus net bij mij gelezen dat wij hier ook van de thuiskleding zijn.

En zo'n dubbele douche, echt, dat wij ooit zonder hebben gekund.

Anoniem zei

bij mij noemt dat mijn zwangerschapsbroek :)

Anoniem zei

oh ik heb zo'n foto van je met een huisbroek waar je net zwanger in lijkt :) M.

pruh zei

Ja heerlijk he zon broek. Ik heb twee afzichtelijke roze en ik heb heel veel dikke sokken in vrolijke kleurtjes. Zo fijn om in rond te lopen thuis, maar ik wil er eigenlijk niet in gezien worden..

Nicoleke zei

Huiskleren rules! Ik heb sinds deze week weer een nieuwe aanwinst in mijn huiskleren verzameling; een joggingbroek van Adidas. Multifunctioneel want deze draag ik ook naar het sporten. Niet echt charmant, maar ach. Wel zo fijn.