woensdag 19 november 2008

Surprise!

En toen werd ik gisterenochtend plots gekidnapt naar het Centraal-Station. En nam S. mij mee naar Amsterdam. Want ik werd dus 28 jaar. Ja, dat is eigenlijk al bijna bejaard he. Ik zal alvast een plaatsje in het bejaardentehuis moeten reserveren. En misschien ook al wat incontinentieluiers beginnen inslaan. Met die recessie enzo.

Maar goed, Amsterdam! S. had een nachtje gereserveerd in een hele leuke bed & breakfast. 't Is een gouden jongen, zeg dat ik het je gezegd heb. En in die b&b was een superschattig keukentje. Daar mochten we zelf ons ontbijt bij elkaar smeren tussen de rode ruitjes.Na de haring om halfvier en de bitterballen bij de borrel aten we tapas. Van die tapas kregen we zó'n lookadem dat ze ons in Antwerpen dan misschien twee dagen niet gezien hebben, geroken hebben ze ons zéker!


En ik leerde ook dat een 'kleintje' echt een héél klein biertje is. Maar dat is misschien net een voordeel met dat waterachtige bier. Je kan dus beter een 'vaasje' bestellen. Weten we nu.

Het Van Goghmuseum was ook zwaar de moeite. Bleek die Vincent ook gewoon een autodidact te zijn! Er is dus nog hoop, hoera!
Maar goed, we deden dus niet enkel aan cultuur. Nee hoor, shoppen was het codewoord. We hosten door de Jordaan en de Negen Straatjes. En wat koop ik dan? Cadeautjes voor andere mensen. En dacht ik heel de Kitsch Kitchen leeg te kopen, wat doe ik dan? Vlagjes en een ieniemienie geldbeugeltje kopen. Ja hoor. Een big spender, dàt ben ik!

O ja de Sinterklaasgekte is ook bij onze noorderburen losgebarsten. Alleen geven ze er wel een béétje vreemde cadeautjes (pepernoot van de redactie voor de Nederlanders: een pietje is in het Vlaams een piemeltje).

Ja, ik vond het weer prachtig hoor, Amsterdam. Alleen is er toch één ding dat ik me afvraag. Het was me de vorige keer al opgevallen. En nu hoop ik van harte dat er enkele Amsterdammers meelezen die me dit raadsel kunnen oplossen. Why does everybody -and when I say everybody, I do mean éverybody- talk to us in f***ing English?! Wij praten ook gewoon Nederlands, hoor! Dus. Doe. Dat. Niet. Meer. Asjeblief. (Was dat duidelijk genoeg gearticuleerd?)

Tot slot wil ik nog even zeggen dat ik de liefste lezers en vrienden heb die er zijn. Iedereen ongelofelijk hard bedankt voor de lieve mailtjes en berichtjes! Het was echt een prachtverjaardag...
O ja en Bieke, ik zal u nog wel eens terughebben volgend jaar!

15 opmerkingen:

Octavie zei

Oh man! Hoe cool is dat! Ziet er superleuk uit allemaal op de foto's. Die S. is toch wel een schatje.

Susy zei

oh oh oh, dat ziet eruit als Susyheaven:
rode ruitjes, haring én Kitsch Kitchen.
Ik was daar vorige maand. Ze moesten me aan de haren naar buiten slepen.

en weet je: niks gekocht hè.
Dat krijg je, teveel aanbod.

Maureen zei

Ikke ikke ikke kom uit Amsterdam Nou ja, woon alweer een tijdje in Enschede, maar in mijn hart nog wel reuze trotse Amsterdammer hehe.

Maar dat Engels. Tja. Er komen nou eenmaal enorm veel toeristen waar wel Engels tegen gesproken moet worden...en misschien straalden jullie wel een beetje een toeristenvibe uit ;)

Ja, als het Heineken was wat jullie dronken, vind ik ook niet lekker. Idd waterig!

Sid Frisjes zei

Hey...

ziet er super uit... kan je me anders adresje van B&B eens bezorgen? Kan ik Ann er ook eens mee verassen.

grazie

sarah zei

Octavie: dat is-ie zeker, een schatje! :)
Susy: teveel aanbod, ja, dat zou wel eens de verklaring kunnen zijn.. ik dacht al dat het aan mijj lag ;)
Maureen: bedankt voor de opheldering! hoewel ik het raar blijf vinden..
Sid: http://www.the-collector.nl/

.s zei

@yves: deze twee leken me ook wel zeer ok, maar waren al volzet
- http://www.flynt.nl/
- http://www.westviolet.nl

Nicole zei

Hier eentje via Susy...
Ziet er te gek uit @ Amsterdam. Blijft toch een heerlijke stad. Heb er 1 jaartje gewoond ivm stage en het was geweldig. Dat B&B ziet er trouwens ook heavenly uit! Ik hou het in gedachten!

Cyriel zei

Ziet er inderdaad goed uit. En terecht dat S. het zo aanpakte, je wordt tenslotte maar een keer 28 (28... Zo jong nog).

marion zei

Ik vond Amsterdam ook helemaal geweldig!!! Vooral idd. die negen straatjes :-)
Heb daar ook tapas gegeten toen in zo'n zaakje dat in de Lonely Planet stond. Ook lookbakkes! Maar wel 'heeerrrrrleuuuuukkk'

x

Pieter zei

tegen marie spraken ze in amsterdam ook altijd engels. maar tegen mij nederlands. blijkbaar verstaan ze ginder affligems beter dan antwerps...

veerle zei

Wist S. dat van die ruitjes, of was 't puur toeval? Wel schattig dat keukentje.

Van mij nog late gelukwensen!

Rosalie zei

Ik heb wel eens gehad dat ze in Amsterdam Duits tegen mij begonnen te praten. En een lol dat ze hadden, man man.

TafelDertien zei

Ja, dat pseudogeinternationaliseer is iets waar wij Nederlanders nogal trots op zijn. 't Is afschuwelijk. En dat de meeste Nederlanders in de overtuiging leven dat hun Engels onberispelijk is, is helemaal erg. Laat ze eerst maar eens fatsoenlijk Nederlands leren!

sueper zei

Amai, wat een surprise: ik denk dat ik Geert eens ga aanraden uwe blog te lezen want my birthday is coming soon ;)

griet zei

ohja, dat is zó ergerlijk van dat engels! heb het ook al verschillende keren meegemaakt en tegenwoordig zeg ik meestal je mag gewoon nederlands tegen me praten hoor. dat helpt en lucht op : )
ben je in de 9 straatjes in de exota geweest? Dat is mijn favoriete winkel aldaar!