woensdag 13 augustus 2008

Persepolis


Tja, wat doet een mens (ik dus) als het zo hard bliksemt dat je het licht niet meer hoeft aan te steken. Zo'n mens stuurt haar lief door de gietende regen naar de videotheek om een filmpje. En omdat dat mens een dikke geluksvogel is, brengt dat lief ook nog eens een fantastische film mee!

Persepolis. Naar de gelijknamige graphic novel (een boek dus - dat ik nog niet gelezen heb). Een prachtig maar droevig verhaal met heel veel humor. Zalig getekend. Bekijk hier de trailer op youtube.
Maar beter nog: vanavond naar de video.. ehm.. dvd.. ehm.. theek. Huren die handel. En zeker ook naar de making of kijken: al ooit iemand geluiden voor een film zien maken?

9 opmerkingen:

cpt eddie zei

Ik heb eens een BNN-reportage gezien waar Bridget Maasland een porno-film mocht inhijgen. Vond dat alleszins leuk om zien ;-)

Persepolis is cool!

Kakeltrut zei

Mijn collega heeft de 4 boekjes (die nu blijkbaar gebundeld zijn in 1 novelle) net gelezen en ze zijn schitterend naar het schijnt!

Staat alvast op mijn boekenlijstje.

xtof zei

dat lief van u kent ook nog eens iets van film... het verhaal van het gat en de boter is u niet onbekend vermoed ik?

madelief zei

De vier graphic novels zijn echt prachtig, zowel de tekeningen als het verhaal als de manier van vertellen. Ben er weg van!

Karen zei

Wist je trouwens dat er op het H.Consciencepleintje een eetgelegenheid is met de naam 'Persepolis'?

veerle zei

Als het bliksemt moet je alle stekkers uittrekken ook die van de dvd.

fred at thedrawingfarm zei

Gisteren: Persepolis gezien en daar erg van genoten.
Vandaag: gelezen dat jij Persepolis aanraadt en net als ik gefascineerd was door de 'making of' (de lijntjes moeten dezelfde dikte houden voor alle tekeningen!).
Luistervoer: de nieuwe Sigur Ros. Ook mijn favoriete plaat van de week! Blijkbaar hebben wij dezelfde smaak qua cultureel vermaak. Misschien dat de jaren 80 en 'the eye of the tiger' in Persepolis er voor iets tussen zitten? Misschien moet ik dat boek van Kader Abdolah dan ook maar lezen...

sarah zei

Dag Fred
ik zal het boek anders wel komen brengen naar NYC hoor ;)

fred at thedrawingfarm zei

ok, laat maar weten wanneer je langskomt, dan koken we een extra portie pasta!