maandag 4 augustus 2008

I don't like Mondays

Vooraleer u gaat denken dat de Fantastische Feestmaand hier al afgelopen is, think again. U heeft nog een badpakkenspecial van mij tegoed. Beloofd!

Maar ik wil eerst even mijn maandagochtendleed met u delen. Ik vind maandag echt de vreselijkste dag die ooit werd uitgevonden. Het enige wat ik op maandagochtend wil doen is een beetje slaperig rondschuifelen door het huis. Hier en daar een restant van het weekend oprapen. Een uurtje of twee suf voor me uitstaren (wacht eens even, dat doe ik eigenlijk al). Het besef dat het weekend nu écht voorbij is langzaam -héél langzaam- laten binnensijpelen. Een glas in de afwasmachine zetten. Ja, dat leest u goed: één glas. Dat moet wel volstaan voor een maandagochtend lijkt mij zo.

Ben ik blij dat ik vanaf september nog maar vier dagen per week ga werken. Het is dan wel op woensdag dat ik thuis blijf, maar het vooruitzicht aan mijn break in de week zal het maandagochtendleed ongetwijfeld verzachten.

Zo. En nu nog maar een tasje koffie. Of twee.

7 opmerkingen:

Stoffel zei

krijg je dan net geen twee maandagochtenden in de week? :-)

cpt eddie zei

@Stoffel: mijn gedacht! Ik durfde hat al niet opmerken.

Als je dan toch een dagje minder gaat werken in de week, zou je dan niet beter maandag of vrijdag schrappen?

grtz,
d.

Sid Frisjes zei

En met badpak bedoelden wij dus wel bikini hé (kwestie dat er daar achter geen discusie over kan zijn)

sarah zei

Naaah, geen twee keer een maandagochtendgevoel. Nooit langer dan twee dagen achter elkaar werken, dat is toch heerlijk! Als ik maandag of vrijdag pak is de kans te groot dat ik van elk weekend een verlengd (feest)weekend ga maken en dat was nou nét niet de bedoeling.. Gewerkt moet er worden potdorie! ;)

Sid: ik zal zelf wel zien wat dat juist inhoudt, die special ;p

B. zei

sorry sarah, maar elke week maandag vrijaf hebben is echt gewoon zalig!! maar hej, woensdag zal ook wel meevallen, he jongens! ;)

Kakeltrut zei

Ik zou ook voor de woensdag gaan, want telkens zo'n verlengd weekend zou die dinsdag nog vreselijker maken dan de oorspronkelijke maandag. Denk ik.

natsalie zei

maandag vrijaf is idd zaaaalig! Vandaag een dagje Brussel ingelast. Zomaar, zonder reden. Niemand die daar moeilijk over doet... zaaalig dus!