vrijdag 30 mei 2008

Inspiratie


Sommige illustratoren zijn altijd weer een bron van inspiratie. En -ik zal het maar toegeven- gezonde jaloezie. Shit! Waarom heb ik dat niet bedacht! Dat gevoel.
We hadden het er gisteren nog over: soms is zo'n gevoel inspirerend en geeft het enorm veel kriebels om er zelf in te vliegen. Soms is het beklemmend en ontmoedigend en duwt het je hoofd tussen je schouders. De laatste tijd krijg ik weer kribbelkriebels in overvloed, dus snel even een ode aan mijn inspirateurs.

Van linksboven te beginnen, met de klok mee:

Inge, van Dinge. Ze maakt zo'n toffe eh.. dingen! En voor illustraties met collage heb ik altijd al een zwak gehad. Zeker samen met de mannen van Afreux (waar wij binnenkort trouwens op klasbezoek -klinkt zo lekker kneuterig he- gaan) een zalige combinatie.

Net ontdekt en al bij mijn favorieten: Samuel Ribeyron. Die tekeningen zijn gewoon té cute.

Dan a personal friend: ik weet niet hoe ik hem eigenlijk moet noemen, Steve, Khuan, Kei-Heung Caveman - Steve, kan je hier eens wat helderheid scheppen ;) maar hij maakt supercoole dingen.

Rechtsonder Klaas Verplancke. Waar het allemaal zo'n beetje mee begonnen is. Klassiek maar schoon.

Linksonder: Sabien Clement kan de mooiste pinguïns tekenen van iedereen! En nog veel meer.

Als ik vaak langs de site van Cosas Mínimas surf neem ik me altijd voor om mijn vaak overdadige tekeningen weer wat strakker en verfijnder te maken. Niet dat dat lukt, maarja. Dat hoeft misschien ook niet altijd.

En verder krijg ik jeukende handen van alle mooie, originele schetsboekjes die online worden gegooid ter inspiratie ende vermaeck. Dat van Illustrooper bijvoorbeeld. Maar zijn site wordt momenteel opgekuist en vernieuwd. Kom snel terug!

Tot slot laat ik me graag inspireren door mijn dagelijkse wandelingetjes door enkele websites (klik hier, hier en hier).

Class dismissed!

3 opmerkingen:

Sid Frisjes zei

Niet te vergeten, die van jou zijn ook altijd de moeite hé...

knofje zei

Wauw! Die van Samuel Ribeyron zijn idd echt geweldig! Om jaloers van te worden :P

Octavie zei

Ze zijn prachtig, maar jij past ook in het rijtje:)