dinsdag 22 april 2008

Stop de klok!

En plots was het weekend –pietsjoew- opgelost in rook. En plots was het maandagochtend en zat ik mezelf met slaapogen af te vragen waar het weekend nu alweer naartoe was. Waarom alle dingen waarvan ik mezelf voorgenomen had ze eindelijk op te ruimen er nog altijd zo bij lagen als drie dagen ervoor. Waarom alle klusjes die ik ging doen nog altijd undone waren. En waarom ik er ook deze week geen tijd voor zou hebben. Waarom ik wel acht uur per dag ergens anders klusjes ga opknappen terwijl alles thuis blijft hangen/liggen/rondslingeren zoals het er al hing/lag/rondslingerde.

Dus weer een weekje met een vuile auto die dringend naar de garage moet. Een weekje kijken naar bloembakken met kunst erin aan onze voorgevel (lees: verdorde bloemen van vorig jaar die intussen vreemde vormen hebben aangenomen). Weer een weekje met ramen die dringend gepoetst moeten worden. Weer een berg strijk die er nog altijd staat. Weer een week waarin tijd het meest schaarse goed is.

Maar ik heb wel een leuk weekend gehad! Dat dan weer wel. En toch: vijf dagen weekend en twee dagen werken. Dat de politieke partijen dààr maar eens mee afkomen bij de volgende verkiezingen.

9 opmerkingen:

.s zei

Euh, die bloembakken staan er niet meer hoor!

sarah zei

Heh??

.s zei

tss, mijn inspanningen in en rond het huis worden gewoon niet opgemerkt...

sarah zei

oei :)

cpt eddie zei

Echtelijke ruzies in't openbaar, er komt me een spontane:
'Jerry, Jerry, Jerry!!!' te binnen geschoten.

Sid Frisjes zei

En ik die zelfs dacht de .s de stijk deed (met graagte)

veerle zei

Herkenbaar, maar als de bloembakken plots weg zouden zijn, dat zou ik wel zien, ze.

Kakeltrut zei

Of alle winkels ook open op zondag, dat zou ook al helpen...

Anders toch uiterst decoratief, zo'n anderhalve meter opgestapelde bonte strijk in de living? Nu mijn lief nog overtuigen van de esthetiek ervan.

sarah zei

@ veerle: ik had de bloembakken zodanig 'geband' uit mijn systeem dat ik hen bestaan zo hardnekkig ontkende, waardoor ik ze niet meer zag staan :)

@ kakeltrut: ja winkelen op zondag, tussen de NLers en zondagjesmensen... hmm... Misschien vrijdagavond maar eens naar 't shopping center in W, dan is het daar naar 't schijnt rustig.

@ sid: ik doe de strijk ook met graagte maar als je eenmaal geen tijd hebt, heb je geen tijd. Je zal dat nog wel merken als je.. ehm.. 35 bent ofzo ;p