woensdag 19 december 2007

Pret bij de vrouwendokter

Ik kom uit een huis van vijf-vrouwen-onder-één-dak dus naar de gynaecoloog gaan kwam ongeveer op hetzelfde neer als “geef je de boter even door?”. Beter voorkomen dan genezen is bovendien mijn motto en ik moet nu eenmaal elk jaar een nieuwe stapel pil-voorschriften hebben, dus deze week zat ik samen met vier andere vrouwen netjes op tijd in de wachtzaal van dokter M. Een half uur na de afgesproken tijd was ik pas aan de beurt.

Maar dokter M. -normaal overigens een zeer aimabel man- had zijn dagje niet. Dus toen ik begripvol vroeg “Het is precies druk vandaag?” (of wat zeg je anders als je daar in je blote kont staat) beet dokter M. me toe met een niet zo hartelijk “Nee! Waarom?”

“Op de tafel, één voet hierin, één voet hierin en ontspannen. Ontspannen!” En dan is het net zoals wanneer iemand zegt: je mag niét aan de kleur rood denken. Dan denk je alleen nog maar aan rood. Felrood.

“Ontspannen!” Onvermurwbaar, dat was de man. Hij rammelde verder zijn routineonderzoekje af. “Hier de linkereierstok, de baarmoeder, de rechtereierstok, dat is allemaal in orde he. Nog vragen mevrouw D.?”

En voor ik twee keer met mijn ogen geknipperd had, stond ik alweer buiten in de vrieskou. Tweeënveertig euro armer, mezelf af te vragen of het echt waar zou zijn, wat K. me onlangs zei. Dat vrouwendokters hun patiënten niet kennen aan hun gezicht, maar aan hun onderkant.

En toen voelde ik me toch al iétsje blijer. Omdat ik geen job heb waarin ik de mensen aan hun piemel moet herkennen.

6 opmerkingen:

Stoffel zei

n heel mooi stukje! :-)
fleurt deze snufferige woensdag toch heel wat op!

Cis zei

Sarah, schitterende omschrijving! Met die cursiefjes van jou moet meer haalbaar zijn! Doe je er wat aan, want ik wil het kortelings lezen in alle kranten, week- en maandbladen!

Cis

Anoniem zei

bij mij zei ie: amai jij lijkt op je bomma...
btw jij herkent toch ook direct een lul als ie voor jouw aan de balie staat...

cpt eddie zei

Ik wens iedereen een correct gebruik van de persoonlijke en bezittelijke voornaamwoorden toe!

Voor de rest wil ik graag mijn medeleven uitdrukken voor gynaecologen allerhande (en vooral voor hun vrouwen, liefjes, partners en maitresses). Zoals iedereen weet, is iemand die een hele dag ijsjes maakt en proeft voor zijn job, de eerste die het beu is. Wat dan met de arme gynaecoloog (en zijn vrouw). De man lust geen mosselen en oesters meer, valt spontaan in werkgerelateerde flashbacks tijdens het voorspel (wat niet constructief kan zijn voor 'de goesting') en heeft tijdens familiefeestjes steeds de minst smakelijke en meest stomachturning anekdotes klaar. Leuk is dus anders.

Grtz.

E. Stilker zei

Ik vrees dat ik moet tegenspreken ...

De meeste koks, staan in hun vrije tijd ook nog eens graag achter hun potten.
Dus beste gynaecoloog, ontbreekt de passie voor de poes, tijd voor een andere job!

Sid Frisjes zei

Yep, koken is plezant. Als er trouwens 2 stralen uit de piemel komen dan denk ik hem ook te kunnen herkennen :-)