maandag 14 mei 2007

Get on the floor

Iemand ervaring met een PU-gietvloer* (of polyurethaan gietvloer)?

Zelf of van horen zeggen?
Goed of slecht?
Aanrader of afrader?
Doen of niet doen?

* zou (ipv epoxy) aan te raden zijn voor particulieren vanwege elastischer en meer krasbestendig

4 opmerkingen:

Sid Frisjes zei

In de casas van afgelopen maand (renovaties) stond er vanalles over vloeren, waaronder ook PU gietvloer... er waren net zoals bij epoxy voor- en nadelen.

Ik zal hem vrijdag meenemen...

Jo zei

Wij hadden in ons vorige huis een epoxy vloer, en die was niet volledig krasbestendig. Het was echter niet zo erg dat het stoorde, de krassen gaven een zekere patina.
Het nadeel van zulk een vloer vond ik vooral dat je er alles (maar dan echt alles) op zag liggen. Hij was wel weer snel proper dank zij de swiffer die altijd in de buurt stond.
Ik zou nooit meer zulk een vloer in een leefruimte willen. Wel in de badkamer of de keuken, maar ik pas voor een vloerspiegel in de leefruimte.
Wij hadden de vloer zelf 'gelegd', en daardoor was hij een beetje dun waar we gestart waren, maar als je hiermee rekening houdt is zulke vloer wel makkelijk zelf te plaatsen.

Wij haalden de producten bij Resin floors in Mechelen.

sarahzegthallo zei

Dank u wel, Jo! Het is inderdaad voor in de keuken.

Denk je ook niet dat het van de kleur afhangt hoeveel je erop ziet? Welke kleur hadden jullie?

Wij dachten dat te laten leggen, maar als het zelf kan...?

Jo zei

Sarah,
Volgens mij hangt het niet zozeer van de kleur af hoeveel vuiltjes je ziet liggen. De vloer is een spiegelend oppervlak, daardooor zie je alle pluisjes, vlekjes, stofjes, ...
Welke kleur wij hadden : groen-grijs-bruin, maar omdat dat niets zegt : enkel foto's vanop zahra.be waar je de vloer redelijk goed op kan zien :
foto 1 - foto 2 - foto 3 - foto 4
Ik heb wel foto's van de volledige vloer en van het spiegelend vermogen, maar die heb ik hier niet bij me, de fotobibliotheek zit thuis.

Kwestie van plaatsing moet ik je waarschuwen : vermits de residentiële toepassing van gietvloeren vrij nieuw is zitten er nogal wat cowboys op die markt. Wij hadden een oppervlakte van 55m² en hebben voor plaatsing prijzen tussen 3000 en 5000 euro gekregen. De producten, uitleg en huur van het materiaal kwam op 820 euro ... Dus let goed op en vraag verschillende offertes. Een voordeel van plaatsing is dat je garantie hebt, en vermits je voor de keuken gaat is dat misschien niet onbelangrijk. In een keuken kan er al eens een pan ofzo onzacht met de vloer in aanraking komen en dan is het misschien beter dat je reparaties onder garantie kan laten uitvoeren.

Vrienden hebben recent ook een gietvloer laten leggen in de keuken, ik zal eens informeren wie dat deed en wat ze ervoor betaalden.