woensdag 27 december 2006

Hardnekkige misverstanden


Ok, het verkeersbord hierboven is een beetje klungelig getekend, maar ik vond het echte niet. Het is zo'n bordje dat je langs de autosnelweg ziet en het duidt aan dat er over enkele meters een plaatsje is waar je bij autopech onder je motorkap kan kijken.

Ik dacht (tot voor kort, eerlijk is eerlijk) dat het bord aanduidde dat er over enkele meters een plaats was waar je iets uit je koffer kon halen. Niet echt logisch nagedacht van mij, ik weet het, maar ik had er eigenlijk gewoon nog nooit bij stilgestaan.
Mijn vreemde hersenkronkel kwam aan het licht toen S. en ik van Amsterdam terug naar huis reden en we hadden iets nodig uit de koffer. "Stop dan toch gewoon even op zo'n plaatsje, lieverd." zei ik zonder argwaan. Tot ik de grote ogen en enorme grijns van S. zag...

Zo zijn er nog wel misverstanden die mijn leven in de loop der jaren doorkruist hebben. Wat denk je hiervan: vroeger, toen ik nog maar net een rekening bij de bank geopend had, dacht ik dat die Meneer Van De Bank het geld echt in een mapje of schuifje met mijn naam op stak, en dat het daar zou blijven zitten tot het einde der tijden, of tot ik er weer eens om zou komen vragen.

Maar vooraleer je medelijden krijgt met S. omwille van het arme schaapke dat zijn lief is, geef ik je nog even mee wat S. vroeger dacht, namelijk dat "Petto" een echte, geografische plaats was. Want er was nog een verrassing in Petto, iemand had nog een cadeau in Petto, er waren nog héél veel dingen in Petto.

Het zou volgens mij wel een leuke plaats zijn om te wonen, Petto. Waarschijnlijk kan je er langs de autosnelweg ook nog heel veel dingen uit je koffer halen die je met je allereigenste spaargeld gekocht hebt.

10 opmerkingen:

Sid Frisjes zei

Haha, nen tractor met problemen... Misverstanden zijn altijd grappig! Is Brandimoken ook geen rare meisjesnaam vraag ik me af.

Catweazle zei

mijn lieve god, zoiets is hier dagelijkse kost..
een greep uit de recente stoten,, van E welteverstaan:
Een collega: “We hebben deze avond een jachtdiner” E: “och jom, wij zitten straks ook op een boot”
Een collega: “We hebben nog een groep nodig voor de elektriciteit” E:”Ik niet ze, ik zit al in de werkgroep van de sint en de kerstmarkt”
En niet zo recent meer, maar de beste ooit:”oo? Is de “caesar club” hier op de steenweg dan geen hondenkapsalon?”

Anoniem zei

geweldig! dat ik daar zelf niet op gekomen ben :)
M.

sarahzegthallo zei

Wat bedoel je precies Magietje? ;)

Sid Frisjes zei

Aah, je mag je vriendin erdoor halen dus...

Goed gelachen toen Ann na +/- 18 jaar doorkreeg dat de gauwdieven waarvoor je moest oppassen dan toch geen gouddieven waren.

dinskabronska zei

Een meisje dat in het middelbaar tijdens de les kundig uitlegt dat een versnellingspook dient om in de benzine te roeren vind ik ook wel hilarisch. Zo zie je maar dat je als ouder moet opletten wat je je kinderen wijsmaakt :)

JanFrans zei

Niets om je over te schamen, je vergissen in verkeersborden. Ze zijn soms gewoon niet duideljk. Ik heb ook jarenlang gedacht dat die witte P op de blauwe borden langs de autostrada stond voor 'Plassen'. Soms zijn eigen interpretaties veel logischer!

un chien zei

bij de ene auto zit de koffer vooraan, bij de andere achteraan,
banken zouden je geld idd beter bewaren ipv er bedenkelijke industrieën mee te steunen
en Petto ligt uiteraard bij Cognito

mensen met illusie hebben gelijk

sarahzegthallo zei

:)))

Ik lees dit nu pas, maar het is zo grappig!! P voor Plassen? Cognito?

You guys just made my day, leuk om eens niet alleen met mezelf te moeten lachen :)

x

Lapsus zei

Een meisje uit mijn klas in het middelbaar, als antwoord op de vraag van de lerares Frans of er iemand Molière kent: "Is dat niet zo'n ding om vogels in te steken?"