vrijdag 24 november 2006

La nonna La cucina La vita
Net een nieuwe boekje gekocht en ik ben er helemaal wég van!
Het heet "La nonna La cucina La vita" en het werd geschreven en geïllustreerd door Larissa Bertonasco, een Duitse met Italiaanse roots.

Het is een kookboekje, maar ook een boek vol herinneringen aan de jeugd van de auteur. De recepten zijn niet echt vernieuwend, het gaat eigenlijk meer over de typische gerechten die haar "nonna" (grootmoeder) vroeger maakte tijdens haar vakanties in Italië.

Maar de illustraties! Man, man, de illustraties! Als ik dat zie, krijg ik instant kriebels om zelf te schilderen, plakken, tekenen, knippen, .... Als ik ooit zo een leuk boekje kan maken, then I can die as a happy woman. (ne mens moet toch blijven dromen he ;)

Ik ben een fan!

www.bertonasco.de

6 opmerkingen:

Stoffel zei

hey als het een steun/troost kan zijn: ik dacht dat de illustraties hierboven van jou waren - tot ik dus het tekstje las... maar ik ben er zeker van dat jij dit ook zou kunnen!
x

kd

Karen zei

euh... hetzelde hier, ik was net aan het bedenken dat ik helemaal niet wist dat je vlot italiaans kon!? Je ziet, we hebben er alle vertrouwen in dat je dit ook kan presteren!

Sid Frisjes zei

ziet er inderdaad een tof boekje uit... eentje voor de collectie van Van De Ven denk ik dan :-)

Anoniem zei

ik zou zeggen: vlieg erin en laat u gaan

dinskabronska zei

Waaw ja, dat zien er inderdaad fantastische prenten uit! Ik ben vandaag op de beurs in Montreuil geweest en daar kom je dat soort illustraties wel vaker tegen, in elk geval opvallend meer dan hier in vlaanderen :). En ik heb er een paar aangename ontdekkingen gedaan, en omdat ik mezelf beperkingen had opgelegd (niet te dikke portefeuille meegepakt) daarvan uiteindelijk de volgende drie gekocht:
- 'Drôles de zèbres' van Séverin Millet
- 'Images du monde et de son envers' van Sophie du Tertre
- 'La course au renard' van Géraldine Alibeu
Alledrie zonder of met zeer weinig woorden, de prenten vertellen zelf straffe én geestige verhalen.
Waar heb je het Italiaanse boekje gevonden?

sarahzegthallo zei

Dat lag gewoon in de Fnac, bij de kookboeken.

Bedankt voor de tips, ik ga ze zeker eens checken!

x