donderdag 28 september 2006

Muggen

Als er één dier was waarvan de Grote Man Daarboven zou zeggen dat ik het mocht elimineren dan zou het toch wel zeker weten de mug zijn.

Het is nog niet erg genoeg dat die rotbeestjes me eind september nog uit mijn slaap houden met hun vreselijke gezoem, de beten die ze mij (altijd mij, nooit S.) bezorgen zijn ook niet van de minste. En nee, om vijf uur 's ochtends heb ik echt geen zin om dat "prieske" nog in te steken.

Met als gevolg dat ik dan tot aan mijn neus onder de lakens lig (niet helemaal onder de lakens want dan kan ik niet meer ademen) opdat ik niet nog méér beten zou krijgen. Dat heeft dan weer tot gevolg dat ik me te pletter lig te zweten waardoor ik nóg niet kan slapen.

Ja. Als de Grote Man het aan mij zou vragen, ik zou geen twee keer moeten nadenken.

22 opmerkingen:

Sid Frisjes zei

Ik word nooit, maar dan ook nooit gebeten door muggen.

Ann, ons ma, de zat, ons isabel, iedereen maar ik niet. Ik trap dan weer wel in egels uit de zee en daar heb ik, 2 maanden na datum nog last van

Anoniem zei

Ze zeggen dat dat te maken heeft met zoet en zout bloed. Muggen willen zoet bloed, maar wat ik me ook weer heb laten vertellen dat is dat de zoemende muggen niet prikken. Misschien kan de Grote Man Daarboven dat eens ophelderen?

Ofwel Sarah, moeten Sven en jij een hele nacht met het licht aan kijken welke muggen zoemen en welke prikken en ze dan 's morgens één voor één keihard doodmeppen, maar ook weer niet te hard kloppen of ge kunt uw eigen bloed én dat van de mug van de muur krabben.

Sara

nats zei

dat van dat bloed zou een fabeltje zijn. Het zou eerder met lichaamsgeur te maken hebben. Welriekende mensen hebben meer last van muggenbeten.
Vandaar dat ik ook altijd prijs heb, en goed prijs.

Maar bij ons gaat het masjientje voor we in bed kruipen in de pries. Omdat ik weet dat als er nog maar een ieniemienie kansje is dat er muggen zijn, dat ze mij steken.

Sid Frisjes zei

En ik die dacht of het stinken / niet stinken een fabeltje was...

Nee serieus, het was pas nog op den televies en het zijn de vrouwtjes of de mannetjes die alleen maar bloed zuigen en er was iets met smaken/geuren die wij niet konden waarnemen maar muggen duidelijk wel.

Wat zou helpen was: de reuk van die etters in de war brengen of zorgen dat er tocht is op de kamer (open raam / ventilator) want daar kunnen de rakkers niet tegen.

Bieke zei

Weet je wat ook helpt: zwanger zijn!
Allez bij mij toch! Anders sta ik ook altijd VOL beten! Zelfde liedje: nooit Raf, altijd ik... Een mug in de buurt? Bieke wordt geprikt. Maar ik heb deze zomer nog geen enkele beet gehad! Echt, dat is nog nooit gebeurd! Gisteren lag ik in de zetel en er zat minstens één mug in de living. Ik dacht: hoe lang gaat het duren voor ik prijs heb? Maar niks he!!

Nu zijn er blijkbaar twee mogelijkheden: ofwel is zwanger-bloed niet lekker, ofwel stink ik... Ik hou het op dat eerste.

B.

nats zei

Heb gisteren nog een tip van Tante Kaat op VijfTv gezien: zet inderdaad de ramen tegen elkaar open als je veel vliegen in huis hebt, want die sjarels kunnen daar dus niet tegen, en vliegen dan gewoon aan het andere raam terug naar buiten.

Dat zal dan ook wel voor muggen gelden zeker.

Alleen vind ik het de laatste nachten toch wel wat koud om in de tocht te slapen.

Zou dat ook helpen bij die smerige fruitvliegskes. Want die zijn plots weer met hele legers komen aanvliegen, zowel thuis, als hier op het werk.

Anoniem zei

en dan hebben we het nog niet over spinnekoppen gehad, sjans dat die niet kunnen vliegen ;-)

Sara

Stoffel zei

ja die fruitvliegjes, echt een plaag! bij ons ook... de afwas mag er nog maar een halve dag staan en flop daar zijn ze! disgusting!

Jo zei

Ik heb me ook al eens afgevraagd of we zonder de muggen zouden kunnen en hoe we dat dan zouden kunnen regelen. (allemaal tegelijk vangen ofzo ?)
Vooral van het gezoem word ik gek. Ik heb het echter ook niet zo voor zachtjes wasemende pesticide naast mijn bed.
Ik zou je een klamboe aanraden : muggen ver genoeg weg om geen gezoem meer te horen, geen beten meer en als extra een instant vakantiegevoel!

sarahzegthallo zei

Bedankt voor de tip en welkom op mijn blog en proficiat met jullie huwelijk!

x

Jo zei

Dank dank.
Voor de geïnteresseerden : foto's op mijn website.

Ik volg hier ook al even, en dacht dat het wel leuk zou zijn om af en toe van me te laten horen.

groetjes

Liesbet zei

aha! de fruitvliegen! Kan de grote man of iemand anders groot mij eens uitleggen hoe er 100 fruitvliegen tegelijk in een volledig-afgesloten-al-lang-niet meer-geopende-vuilbak ontstaan?
Ik heb de babanen al verdacht maar wetenschappelijk klopt dat niet denk ik...

sarahzegthallo zei

De babanen?? Oei oei wat voor een vreselijk volk is dat??

Nee, inderdaad, het Mysterie van de Fruitvliegen is zéér groot! Als die bak al lang afgesloten was, moet dat dus betekenen dat die vliegjes al OP VOORHAND in dat fruit zitten, in de vorm van kleine eitjes of madekes of weet ik veel wat.

De enige conclusie die ik hieruit kan trekken: fruit is vies en ongezond :)

Sid Frisjes zei

Ik vond Tante kaat gisteren maar een autoritair leuterwijf die niks heeft gezegd wat iemand met een half brein ook kon zien...

Dus hier nen tip van nonkel yves...

Om vliegen buiten je huis te houden hang je een doorzichtige zak gevuld met water bij de raam / deur. Weet me wel te zeggen of ook voor fuitvliegjes helpt.

Sid Frisjes zei

Ik vond Tante kaat gisteren maar een autoritair leuterwijf die niks heeft gezegd wat iemand met een half brein ook kon zien...

Dus hier nen tip van nonkel yves...

Om vliegen buiten je huis te houden hang je een doorzichtige zak gevuld met water bij de raam / deur. Weet me wel te zeggen of ook voor fuitvliegjes helpt.

Sid Frisjes zei

We hebben allemaal een beetje gelijk.. geweldig

http://www.nu.nl/news/789338/89/rss/Alleen_stank_en_hor_houden_mug_uit_slaapkamer.html

.s zei

Ik leid hier vooral uit af dat nonkel Yves dus naar Vijf TV kijkt...

Sid Frisjes zei

nonono, Ann wou dat zien en na 3/4 aflevering (ik na 25 seconden) waren we het er beide over eens dat dat maar niks was)

Maar soms zijn daar goei dingen op, zucht.

Anoniem zei

Ik weet heel zeker dat het de vrouwtjes zijn die steken en bloed zuigen,maar het is toch zo moeilijk om eerst te onderzoeken of er een vrouwtje rond je oren zoemt of een mannetje!Troost je ,binnenkort is het veel te koud en zijn er dus geen muggen meer die je komen steken en dan denk je vol heimwee terug aan die warme ,zwoele zomeravonden!Misschien kan tegen volgende zomer een citroenplantje naast je bed placeren .Het schijnt dat dat helpt.(en die goede raad heb ik niet van die stomme hollandse tante kaat.

sarahzegthallo zei

Bedankt voor de tips... euhm... wie?

Anoniem zei

...van je lieve mama natuurlijk

muizeke zei

jaja, de echte oplossing is
je neemt een potje, plastiek of glas maakt niet uit
je doet er een beetje azijn in, een beetje appelsap of bier, een scheutje dreft en een beetje water, niet te veel van alles, zet het potje op het aanrecht, binnen het uur zit het al vol vliegjes en na 2 dagen zelfs na 1 dag ben je er volledig van af, ze komen wel naar koffie, zeker naar de pads van senseo, dus daar wel mee opletten , onmiddellijk in de vuilbak niet in de machine laten zitten. succes verzekerd ik doe dit al maanden , geen fruitvliegje meer in huis, er ligt wel fruit in de mand, maar geen vliegjes in de buurt, allé proberen maar, echt waar, veel succes, daaaaaag