maandag 26 juni 2006

Weekendongeval

linker dijbeen
rechter scheenbeen


Laat ik u eens een tip geven. Zomaar, gratis en voor niets.

Indien u op de fiets een bijrijder heeft -al dan niet in amazonezit- rij dan niet (ik herhaal: niet) in volle snelheid op een drempel. Bij dit manoeuver zal uw voorste wiel namelijk richting hemel wijzen en u zal voelen dat u zichzelf daarna richting grond begeeft.

Terwijl u zichzelf voelt vallen, negeert u dan vooral de spottende blikken van de twee jongens op de bank vlak naast u. Nee, focust u zich voornamelijk op het ondersteunen van uw lichaam plus fiets plus bijrijder, met uw linker- dan wel uw rechterhand. Het belangrijkste en tevens moeilijkste aan deze beweging is dat u er zeker voor zorgt dat uw kin niet tegen de grond komt.

Door de druk van uw lichaam plus fiets plus bijrijder zal u aan de binnenkant van beide voeten een cirkelvormige blauwe plek gewaarworden. Ook uw linker- dan wel uw rechterhand zal zwellen en pijnlijk aanvoelen. Negeert u nog steeds de intussen smalende blikken van uw toeschouwers.

Staat u nu recht om even te testen en te tonen dat u vooral niets gebroken heeft, en dat het allemaal zo erg nog niet was. Ziet u evenwel zwarte vlekken voor de ogen, dan is het toch aangeraden even plaats te nemen op de grond, die u intussen welbekend geworden is.

Als u zich wat beter voelt, fietst u dan zeker verder. Zo vermijdt u angstaanvallen en paniekreacties als u zich in de toekomst nog in de buurt van of op een fiets begeeft.

Tot zover deze tip.

Ik wou dat iemand hem aan mij gegeven had.

5 opmerkingen:

Sid Frisjes zei

Welkom in de gevaarlijke doch wondere wereld van de actieve fietser, ofte SidFrisjesworld!

Een vette cruiser is misschien een tip, de banden zijn zo ongeloofelijk breed dat er van vallen geen sprake meer is (knock on wood)

Anoniem zei

of nog een tip: ga niet in amazone-zit (of mssn wat dan zit dan ook) achterop!

:-)

hopelijk gaat het al wat beter?

kd

Catweazle zei

a-hah-auch!

Bieke zei

Zijn dat jouw benen? Of die van .S?

Seg en hoe zit het met de nieuwe D.-telg? Is-ie d'r nu al????

sarahzegthallo zei

seeeeeeeeeg

dat zijn mijn benen wel degelijk he!!

ik onthaar mijn benen nu niet elke dag maar ik wist niet dat het zo erg was :(((

hier ben ik toch efkes niet goed van hoor...

:D

wat die nieuwe telg betreft: daar zal ik eens gauw een nieuwe post over maken