Openbaar vervoer policy:
Vanaf wanneer moet je opstaan voor iemand op de tram of op de bus? Als je dat al doet tenminste (want ik vind dat veel te weinig mensen dat doen).
Is grijs haar een barometer? Of een wandelstokske? Misschien kan je het zien aan het soort van tas dat ze bij zich hebben (een soort van 'shopper' of een degelijke caddy ;)? Of ruiken aan de muffe geur?
Soms denk ik: oei, zou ik nu opstaan voor die mevrouw? Misschien wordt ze wel boos als ik het voorstel! Of misschien is ze boos omdat ik blijf zitten? Dilemma!
En eigenlijk ben ik ook wel best moe als ik van het werk kom.
Bestaat er hier een soort van etiquette voor?
Andere Lijn-ergernissen:
- mensen die angstvallig aan de kant van de chauffeur blijven staan en niet willen/durven verder doorschuiven
- chauffeurs die door het rood rijden
- mensen die per se eerst willen opstappen terwijl jij nog moet afstappen - hate it
Ik kan er vast nog veel meer bedenken maar omdat ik nu niet op de tram zit kom ik er niet op. Ik zal ze morgen opschrijven ;)
2 opmerkingen:
Als mensen slecht te been zijn, of oudjes die je vriendelijk aankijken... Opstaan. Verder mensen met buggy's etc helpen is ook een must do.
Ergernissen... een lege bus en mensen die dan toch perse naast, ov vlak over jou komen zitten.
Mensen met een discman die veel te luid staat.
Stinkende mensen
Face it... ongemanierde school,- chiro,- en scoutskinderen maar vooral hun leraars en leiding die dat gebroed laat begaan.
Ik twijfel uiteindelijk nog of het de ouders/leiding/leraars zijn die ik verfoei of die "klein joeng", so you're of the hook for now j-magic.
Andere irritatie, een busgebruiker (helaas van allochtone origine) die zijn rechten meent te kennen en daardoor van mening is dat hij zijn buspas niet moet laten zien. Een wachtende bus aan het stationplein en ettelijke dwaze discussies tot gevolg. Wanneer gaan die buschauffeurs eens van zich afbijten een eerst slaan !!!
Een reactie posten