dinsdag 20 juli 2004

Happy thoughts

 
Ik word zo stilaan gek van al die regen. So, here are some feel-good-thingies... Een opsomming (en je mag altijd aanvullen als je wil!!), mijn oppep-lijst
  
Lekkerste geuren in willekeurige volgorde
 
Sven / verse koffie, vooral op zaterdag / basilicum / de zee / zelfgebakken koekjes / baby's / kruiden / slaap / aardbeien (=zomer) / munt / 
 
Leukste geluiden in willekeurige volgorde
 
Kiezelsteentjes onder je voeten / vogels / een taal horen die je niet begrijpt /
 
Fijnste dingen in willekeurige volgorde
 
Een regenboog / onverwacht bezoek / in slaap vallen in de zetel / beseffen dat je in slaap valt in de zetel / onverwacht: sneeuw / in gras liggen en warm worden van de zon / een hangmat / als je fietst: de warmte van de zon op je rug voelen / post krijgen / een lange warme douche / opstijgen (vliegtuig) / cadeautjes inpakken en afgeven / cadeautjes krijgen / de eerste keer van het jaar dat je weer zonder jas naar buiten kan / net voor de regen binnen zijn / onder een dekentje in de zetel / op café zitten met je vrienden en plots beseffen dat je hen graag ziet / onweer met donder en bliksem (als je binnen zit met een lekker theetje) / de sleutel in het slot horen als Sven thuiskomt / luisteren naar de verkeersberichten terwijl je nog in bed ligt en beseffen dat je daar niet door moet / iemand eens goed vastpakken / naar een feestje gaan / een feestje geven / middagdutjes / verrassingen / verse bloemen op je tafel / een complimentje krijgen / een geur ruiken die je al jaren niet meer geroken hebt, en teruggevoerd worden naar een tijd uit je verleden die je eigenlijk al vergeten was / achter een raam zitten en de warmte van de zon op je gezicht voelen / na een ijskoude wandeling in een warme kamer binnengaan en je gezicht voelen tintelen / het vorige, maar dan afgesloten met verse apfelstrüdel met ijs en slagroom! / 
   




maandag 19 juli 2004

[Be-belzjiek]


Waaaw.. Bebel Gilberto.. in het betoverende Rivierenhof met fonteinen en mooie lichtjes.. Je had erbij moeten zijn!
Bebel is een zotte mus en haar muzikanten kennen er ook wat van! Een van hen voelde zich niet kiplekker en een andere kon niet binnen in "Belzjiek" omwille van visa-problemen, dus het was voor hen nog moeilijker om de boel op gang te trekken, maar jongens, ze zijn er toch bangelijk goed in geslaagd. 
Op het einde stond bijna iedereen te dansen en mee te doen.. Wat een sfeer! Wat een madam! Wat een optreden! Muito obrigada!





Mooi Damme

 


Net een heerlijk weekendje Damme achter de rug: hoe mooi! De Riante Polderroute gefietst. Lekker in onze goeie ouwe Noordzee gezwommen en een paar uurtjes later moeten gaan schuilen voor vreselijk onweer!

Only in Belgium...




donderdag 15 juli 2004

Dag beste kijker




Toegegeven, het heeft niet meer veel weg van een zomer. Als je denkt dat er een opklaring zit aan te komen, krijg je een regenbui over je hoofd. Het is een cliché (maar zoals dat meestal gaat bij cliché's: het is ook echt waar) maar na regen komt zonneschijn. Echt. Beloofd!

Bij deze wens ik iedereen een fijn dagje toe. Weer of geen weer.

woensdag 14 juli 2004

Wie heeft er eigenlijk regen besteld?



Ik weet niet hoe het er in de rest van de wereld aan toe gaat, maar in België regent het al weken pijpestelen! En ik ben het beu!

Frank en Sabine liegen. Ze liegen dat ze zwart zien. Het wordt helemaal geen 25°. Er is helemaal geen verbetering op komst. Het gaat helemaal niet ophouden met regenen. Het onweer dat verwacht werd blijft helemaal niet uit.

Geloof ze niet. Kijk niet meer naar het weerbericht. Zet je radio uit net voor het nieuws begint. Zet een parasol in je keuken en je strandstoel in de living. Maak elke avond een lekkere cocktail voor jezelf en strooi desnoods wat zand op de vloer. Want ik zeg het je, mensen: that's all the summer you're going to get.

Stomme vogels



Dat heb je natuurlijk nét als je die ochtend je haar gewassen hebt: stomme vogels. Ik moet het ze wel nageven: fluogeel kakken, het is niet voor iedereen weggelegd. En dan nog zo mooi op mijn voorhoofd gemikt.. What a way to start your day!